EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
23 de Octubre de 2018
| Ja som 11208
01/12/2017 13:43h
Creix un 2,2% el nombre de persones ateses per les entitats socials
El 32% de les persones ateses són infants i adolescents
Baròmetre anual de la Taula d'Entiats del Tercer Sector Social de Catalunya
Baròmetre anual de la Taula d'Entiats del Tercer Sector Social de Catalunya

Segons el baròmetre anual de la Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya les entitats socials catalanes han atès 1.584.000 persones durant el 2016. Això representa un 2,2% més que l’any anterior. A més, s’hi va dedicar prop de 3.000 milions d’euros. Una xifra que representa l’1,37% del PIB de Catalunya.

 

L’informe també destaca altres dades com les necessitats que més sol·liciten els usuaris. De fet, al voltant de 200.000 persones ateses (12%) demanden serveis de cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació, la higiene o la roba. El 10% sol·licita intervenció sociosanitària i el 8,9% acció comunitària.

 

Pel que fa a l’edat de les persones ateses un 32% són infants i adolescents i els eforços s'han centrat sobretot en activitats de lleure extraescolars i les d’estiu. El 34,4% són adults d’entre 36 i 64 anys. El joves representen un 24% mentre que la gent major de 65 anys un 9,6%.

 

El baròmetre també reflexa que les entitats dediquen una mitjana de 2.000 € anuals a cada persona atesa. Una xifra però que varia segons el servei, edat o si és un col·lectiu amb necessitats especials. De fet, la infància i l’adolescència és el sector al qual s’hi destinen més recursos (29% del total).

 

Si voleu llegir al complet l’informe complet ho podreu fer a través d’aquest enllaç

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 222
El número 222 de l’Estris analitza i reflexiona sobre els canvis que vivim co...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC