EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juliol de 2018
| Ja som 11185
19/09/2017 11:50h
Educació Mediàtica, a l’Estris 215
Carlos Cuevas: “Als joves se’ls porta a veure unes obres que no són les seves”
Estris 215
Estris 215

La revista Estris publica un nou número sobre com educar respecte la informació que arriba als infants i joves dels mitjans de comunicació. Aquesta edició té la finalitat d’oferir recursos i eines per treballar l’educació mediàtica en l’àmbit del lleure i proporcionar claus per a mantenir i fomentar l’esperit crític envers els mitjans, els continguts i les formes d’aquests sistemes de transmissió. Es per això que el Centre d’Interès conté una entrevista a Laia Servera, directora i presentadora de l’InfoK del Canal Super3 i compte amb articles d’especialistes com: Joan Ferrés, Mònica Figueras, Àlex Gutiérrez o Germà Capdevila, entre d’altres.

 

L’entrevista central l’ocupa l’actor Carlos Cuevas, en Pol a la sèrie de tv3 “Merlí”, encara que molts el recorden pel seu paper a “Ventdelpà”. Amb 21 anys ha actuat dalt dels escenaris, al cinema i a la televisió amb actors i actrius d’important trajectòria interpretativa. En Carlos parla de filosofia, del teatre, de com acostar-hi els adolescents, i de la facilitat de fer conèixer aquest sector des del món del lleure.

 

El Manual explica el poder del vídeo en un centre d’esplai, com a eina per comunicar-se, difondre, treballar en equip, organitzar-se i familiaritzar-se amb altres valors tot utilitzant una de les eines comunicatives amb més èxit del moment, sobre tot entre els més joves. La Ruta explica un dels camins de la Serra de Tramuntana de Mallorca, el Torrent de Pareis. La secció Racons presenta la Núria Martínez, monitora del centre d’Esplai Can Colapi de Sabadell amb una forta vocació educadora.

 

Tot això, acompanyat de recomanacions, d’articles d’opinió de Raül Avellaneda, Oscar Martínez, Héctor Molero i Pablo Sitges, de cinema, de notícies, de recursos i de fitxes pràctiques d’activitats i dinàmiques vinculades al Centre d’Interès.

 

El podeu adquirir a l'Iquiosc.cat/estris.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC