EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juliol de 2018
| Ja som 11185
27/06/2017 18:51h
Primer estiu del nou Decret d’activitats de lleure amb menors
La normativa demana millora en la seguretat i qualitat de les activitats i regula també algunes activitats esportives
Manual El nou Decret de lleure en 10 punts
Manual El nou Decret de lleure en 10 punts

Aquest és el primer estiu des de l’entrada en vigor del nou Decret per a activitats de lleure amb persones menors de 18 anys, que la Generalitat de Catalunya va efectuar el passat 1 de novembre. Aquest nou decret ha volgut actualitzar, simplificar i adaptar l’anterior reglament a les noves realitats socials que han anat sorgint.

 

Tot i que ja fa 8 mesos que les entitats treballen amb aquest nou reglament, és a partir del mes de juny i fins el mes de setembre quan es multipliquen les activitats de lleure a Catalunya i per tant és recomenable que tots els dirigents i monitors/es repassin, coneguin i respectin les modificacions que demana.

 

Entre les novetats que inclou, destaca l’ampliació d’activitats que regula, com els casals esportius, estades o campus esportius i les rutes esportives que tenen elements substancials que les fan equiparables a les activitats de lleure.

 

La nova normativa també modifica les ràtios que afecten els equips de monitors i dirigents de les activitats amb l’objectiu de reforçar la qualitat i la seguretat de les activitats de lleure perquè acompleixin de forma plena amb la seva finalitat educativa.

 

Un altre aspecte que es veu modificat és el sistema de notificacions d’activitats a la Direcció General de Joventut, agilitzant i facilitant el procés per a les entitats. Altres obligacions que inclou el decret són de disposar, per part de l’organització i durant la realització de l’activitat, d’una fitxa de salut de cada participant menor d’edat amb informacions mèdiques com impediments físics, psíquics o malalties cròniques, entre d’altres.

 

Per a qualsevol dubte podeu descarregar el Manual publicat a la revista Estris, que resumeix el nou Decret en 10 punts.

 

 

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC