EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Maig de 2018
| Ja som 11168
18/04/2017 12:22h
La Jamborinada reunirà més de 13.000 infants i joves de Catalunya
Tàrrega acollirà els dies 29 i 30 d’abril la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya
Logo Jamborinada
Logo Jamborinada

El municipi de Tàrrega rebrà els propers 29 i 30 d’abril 13.000 infants, joves, caps o monitors d’arreu de Catalunya, així com també de Mallorca i del País Valencià, que sota el lema “La força per moure el món” gaudiran d’un cap de setmana amb més de 250 activitats amb l’objectiu de compartir, prendre consciència i mostrar a la societat el poder transformador de l’escoltisme i guiatge.

 

La Jamborinada, així rep el nom la gran trobada, comptarà amb la representació de més de mig centenar d’entitats i associacions que també treballen per canviar el món i la participació de més de 1.000 persones voluntàries.

 

Les activitats que es realitzaran durant el dissabte i s’estendran per tota la ciutat seran diverses segons l’edat dels participants, d’entre 6 i 18 anys. Per la nit, es desplegaran més de 2.500 tendes de campanya que cobriran l’espai del càmping municipal i els camps del voltant, i formaran un dels campaments escoltes més grans vistos mai a Catalunya.

 

Diumenge al matí, se celebrarà un gran acte central que culminarà amb la lectura d’un manifest elaborat de forma participativa pels propis infants que voldrà refermar el potencial transformador dels escoltes. En aquest acte es preveu la participació de Carme Forcadell, presidenta del Parlament, Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers socials i Famílies, i Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Diputació de Lleida.

 

La Jamborinada neix amb la voluntat de celebrar una macrotrobada de tots els escoltes i guies de Catalunya, així com es fa arreu del món des del 1920 amb les Jamboree. Està organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la participació d’Escoltes Catalans i d’Acció Escolta de Catalunya. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i la Diputació de Tarragona.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC