EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
23 de Octubre de 2018
| Ja som 11208
14/11/2017 08:51h
Més temps lliure i autonomia personal reclamen els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys
Gairebé 4.000 alumnes de Barcelona han participat a l’enquesta per avaluar el seu benestar
Enquesta "Parlen els nens i nenes. El benestar subjectiu de la infància a Barcelona"
Enquesta "Parlen els nens i nenes. El benestar subjectiu de la infància a Barcelona"

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat els resultats de l’enquesta “Parlen els nens i nenes. El benestar subjectiu de la infància a Barcelona”. El 69% dels infants barcelonins valoren amb un 9 la satisfacció global amb la vida. Tot i això, el 31% no ho estan suficientment satisfets. Si analitzem la no satisfacció global segons el districte on viuen trobem que la diferència és d’11 punts entre els infants que van a l’escola a Sant Andreu i a Ciutat Vella (35%) dels que van a Sarrià (24%).

 

Si ens fixem per àmbits, el pitjor valorat és el temps lliure. Només un 47% n’està molt satisfet amb la quantitat de temps lliure que tenen per fer el que volen. Un altre element amb el què no estan satisfets és amb la seva autonomia (53%), la vida d’estudiant (58%), l’ús del temps (60%) o com els escolten els adults (62%) entre d’altres.

 

L’estudi també ha posat en relleu que el 27% dels infants enquestats no estan a gust amb el seu cos. També hi ha un 29% que se sent insegur.

 

És la primera vegada que el consistori impulsa aquesta enquesta, que s’ha realitzat a 3.971 infants de 52 centres escolars i amb un qüestionari validat internacionalment que s’ha dut a terme en més de 30 països de tot el món.

 

El projecte tindrà una segon fase en què s’analitzaran els resultats en els 52 centres educatius a través de tallers que comptaran amb la participació dels infants.

 

El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el realitza l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida de la Universitat de Barcelona. Podeu llegir l'informe complet aquí.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 222
El número 222 de l’Estris analitza i reflexiona sobre els canvis que vivim co...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC