1.250 persones participen a la TrocaJove del MCECC

1.250 persones participen a la TrocaJove del MCECC

Durant dos dies van treballar la gestió del temps sota el lema Tic-tac, TU!

18.03.19

Temps de lectura: 3 minuts

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans federats a la Fundació Pere Tarrés ha celebrat aquest cap de setmana la TrocaJove, la trobada anual d’adolescents i joves a Riudoms. Dos dies en què els participants van treballar la gestió del temps a través de diferents activitats.

Aquesta trobada anual de joves té com a objectiu oferir als joves i adolescents un espai per descobrir noves experiències, establir nous lligams i compartir jocs i dinàmiques amb companys i companyes de tots els esplais i centres del MCECC. Enguany el Centre d'Esplai Casal Riudomenc va fer d’amfitrió i va col·laborar en l’organització de l’esdeveniment.

L’acte inaugural va comptar amb l’alcalde de Riudoms, il·lm sr Sergi Pedret que va recordar el seu pas pel Centre d'Esplai Casal Riudomenc i va agrair que es triés Riudoms per a celebrar la trobada. També, la regidora de joventut de Riudoms, Maria Cros, va dir als participants que “l’esplai s’ha de viure” i fins i tot va explicar-los que l’etapa a l’esplai que estan vivint serà dels millors moments de la seva vida. Per la seva banda, el delegat territorial de Tarragona de la Generalitat, Óscar Peris, va animar els joves a mantenir aquesta empemta i a ser fidels a ells mateixos. El president del MCECC, Xavi Nus va animar els participants a cuidar el temps i va recordar que "A l'esplai apreneu a ser crítics, a compartir, a valorar l'esperit de l'esforç, a ser tolerants i a voler millorar dia a dia".

“Tic-tac, TU!”

A partir de les 10 del matí, van arribar més d’una vintena d’autocars procedents de diferents punts de Catalunya i de Mallorca a Riudoms. Un cop instal·lats, van començar a participar de les activitats previstes dins del Centre d’Interès “Tic-tac, TU!”. Sota aquest lema es va reflexionar sobre la gestió del temps de cada persona i com l’utilitzem a la nostra vida.

Després de la primera activitat, es va fer l’acte inaugural. Per la tarda, els grups d’adolescents  i joves van desplaçar-se a diferents punts de Riudoms per participar a les xerrades sobre la gestió del temps. Aquestes van versar en el temps que dediquem als altres, a les xarxes socials, al quotidià, a l’intercanvi o al temps accelerat. Després va ser el torn de l’eucaristia que va ser oficiada pel jesuïta Roger Torres. Un cop va finalitzar, la colla de diables de Riudoms, juntament amb els tabalers i un grup de batucada van fer una breu cercavila pels carrers. 

Aquesta va ser seguida pel cavall dels nebots, una figura de quatre metres que forma part del bestiari popular català. Després de sopar es va fer la vetllada i per acabar la jornada va ser el torn del concert de Guetto Orchestra. Durant l’actuació es va habilitar un punt lila perquè els joves poguessin reflexionar sobre els micromasclismes actuals. 

Diumenge es va seguir treballant en propostes per millorar el temps i recordant a totes les persones que hi van participar que la gestió del temps només la pot fer cada persona. Després de dinar va ser el torn de l’hora dels adéus multitudinari.

Si voleu veure més fotografies podeu consultar l'àlbum de flickr la trobada. 

ETIQUETES

Esplai Educació en el lleure Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: