Més de 125 activitats per la Setmana del Consum Responsable 2020

Més de 125 activitats per la Setmana del Consum Responsable 2020

Se celebra del 13 de març al 5 d'abril

11.03.20

Temps de lectura: 3 minuts

Del 13 de març al 5 d’abril, Barcelona viurà la 2a Setmana del Consum Responsable, destinada a que la ciutadania gaudeixi de les més de 100 activitats organitzades per diverses entitats de la ciutat i de l’Espai Consum Responsable de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és fer visible que és fàcil consumir de manera responsable, que hi ha moltes opcions i que els nous paradigmes de consum han de prioritzar el bé comú.

Aquest any, la Setmana del Consum Responsable de Barcelona se celebrarà sota el tema central “Consum responsable i emergència climàtica” i apel·lant a l’acció “canviem el consum, salvem el clima!”. Aquest esdeveniment s’organitza per descobrir i reforçar les opcions que es tenen a l’abast per practicar el consum responsable com a eina fonamental per afrontar l’emergència climàtica.

Però també es vol oferir la possibilitat d’experimentar el consum responsable en tots els àmbits: alimentació, tèxtil, serveis bàsics, consum digital, turisme, salut, etc.; així com explicar les polítiques públiques que ho fomenten i conèixer els projectes i entitats que ho fan possible a la ciutat.

Aquesta setmana s’organitza amb motiu del Dia Mundial de les Persones Consumidores i del Consum Responsable, que va ser declarat el 15 de març de 1983 per l’Organització de les Nacions Unides com a reivindicació pels drets de la ciutadania com a persones consumidores. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’emfatitza aquests drets i s’aposta perquè el consum sigui sostenible i responsable.

Més de 100 activitats al vostre abast!

La 2a Setmana del Consum Responsable inclou més de 100 activitats coordinades per l’Espai Consum Responsable i orientades a la ciutadania. Entre totes elles, destaca la xerrada “El consum responsable, palanca de canvi?” el 25 d’abril a les 16.30 h a l’Espai Consum Responsable.

Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, la xerrada serà un espai de conversa, enxarxament i presentació de projectes per pensar on som i cap a on anem amb el Consum Responsable a la ciutat. Hi intervindrà, entre d’altres, Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social, Desenvolupament local i Política Alimentària.

La clausura serà el 5 d’abril amb “La Festa del Consum Responsable a Obrim Carrers”. Coincidint amb el primer diumenge de la iniciativa “Obrim Carrers”, traiem el Consum Responsable pels carrers de la ciutat amb jocs, tallers i espectacles, entre moltes altres activitats.

L’objectiu és que la ciutadania pugui intercanviar, aprendre, divertir-se, passar a l’acció o comprar de pagès, tot gaudint del consum responsable, la ciutat i els carrers. Hi trobareu el mercat de sogona mà “Flea Market!”, el Mercat de Pagès de la Sagrera i la “Install Party” on diversos operadors de serveis bàsics de l’economia social i solidària us facilitaran el trànsit a un subministrament d’energia, telefonia, mobilitat, assegurances i altres serveis més sostenibles.

Totes les activitats emmarcades en la 2a Setmana del Consum Responsable s’adreçaran a la ciutadania en general i puntualment, a col·lectius específics, per divulgar, conscienciar i mostrar com practicar el consum responsable. Així es prendrà el relleu a les activitats realitzades a la darrera Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària que ja han treballat com, amb el consum responsable, fem una ciutat i planeta habitables.

Podeu consultar totes les activitats i inscriure-vos a les que més us interessin consultant la pàgina web de la setmana.

L’Espai Consum Responsable

Durant tot l’any, teniu un equipament al vostre abast per aprendre sobre consum responsable: l’Espai Consum Responsable, al mateix edifici que l’Oficina Municipal d’Informació a la Persona Consumidora (OMIC). Aquest recurs municipal, obert el març del 2018, es troba a la ronda de Sant Pau, 43, baixos, i té com a funció principal informar i sensibilitzar sobre com practicar un consum responsable. A més, periòdicament realitza tallers, debats i activitats relacionats amb el consum responsable que podeu visualitzar al web.

ETIQUETES

Pedagogia Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: