Tots els recursos d'estris.cat, ara en obert

Tots els recursos d'estris.cat, ara en obert

La nova web estris.cat tindrà disponibles totes les activitats publicades a la revista

19.09.21

Temps de lectura: 2 minuts

Un dels reclams que més demanaven els seguidors de la Revista Estris era poder consultar tots els recursos generats per la publicació al portal digital. En aquesta nova etapa, això serà possible. Al banc de recursos els lectors podran escollir entre una gran varietat de fitxes i manuals.

Fins ara, només aquells que tenien l’usuari i contrasenya podien accedir al rebost de recursos. Això canvia i qualsevol seguir d’estris.cat podrà escollir, en funció dels seus interessos, quin recurs vol veure.

Quins recursos hi ha disponibles?

A la publicació en paper, en cada edició surten a la llum sis noves fitxes d’activitats variades. Diferents experts ens proposen diferents jocs per fer amb els nostres infants, jocs que depenen, en molts casos, de la temàtica que treballem en aquella edició concreta. Al rebost també tindrem dinàmiques i tallers; propostes per fer reflexionar el nostre grup d’infants o joves, per treballar la cohesió o altres valors importants en el món del lleure.

A l’apartat del Manual es recollirà tot el material pràctic que permeti als monitors i monitores de lleure tractar una temàtica concreta. Com fem un pressupost? Com preparem una sortida? Com aprofitem la varietat cultural i de religions que hi ha al nostre centre per treure’n el màxim profit educatiu? Els manuals ens resolen aquests dubtes, i d’altres similars, amb indicacions pràctiques que podrem aplicar als nostres esplais i caus.

Un component educatiu important que cal tenir en compte és la música i el ball. Per això al rebost també hi haurà un apartat especial dedicat a les danses i les cançons. Al cançoner es podrà trobar tota classe de material per educar a través de la música.

Així mateix, no podem oblidar, però, un dels altres eixos clau del lleure: la natura. Sortir d’excursió és un dels aspectes que més marquen les nostres activitats d’estiu, per exemple. Al rebost també tindrem tota mena de rutes i excursions que podem fer amb els nostres infants i joves.

Per acabar, al rebost també hi haurà activitats pensades per treballar la fe als nostres centres. Tot tipus de dinàmiques i textos per treballar-la en funció de l’edat de l’infant. L’espai destinat a l’animació de la fe, com així passa amb els altres, estarà compost per recursos que ja han anat apareixent a la revista.

En línies generals, doncs, aquest canvi d’etapa no només serveix per aportar nous continguts teòrics i d’entreteniment als monitors i monitores de lleure. Els espais pràctics, que han d’ajudar als centres en el seu dia a dia, també guanyen protagonisme.

ETIQUETES

ESTRIS01-Educació en el lleure Formació Estiu Colònies Campaments Rutes Monitors Esplai

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: