Les desigualtats socials, l'eix central de l'Estris 240

Les desigualtats socials, l'eix central de l'Estris 240

Arriba una nova entrega de la revista amb la mirada posada en el paper de les entitats de lleure a l'hora de prevenir aquestes injustícies

08.10.21

Temps de lectura: 2 minuts

L’educació en el lleure implica conèixer i ensenyar un seguit de valors que, a priori, compartim com a societat. És evident que vivim envoltats de desigualtats. Algunes ens resulten més properes, d’altres ens són més llunyanes. Conèixer i ensenyar als infants i joves dels nostres esplais o caus aquestes realitats és una de les tasques que, com a educadors de lleure, hem de tenir més present. Però, realment, coneixem tot el que s’amaga darrera d’aquestes desigualtats?

No cal marxar molt lluny per veure com algunes d’aquestes injustícies es fan visibles. El 2019, l’abandonament prematur dels estudis a Catalunya era només del 19 %. Però si tenim en compte només els joves estrangers i els fills de famílies amb baix nivell d’estudis, la taxa es duplica. No és l’única dada que sorprèn. La població amb menys poder adquisitiu viu a les zones més contaminades de les grans ciutats. I si ampliem la mirada a escala global, són els països menys desenvolupats els que pateixen més la contaminació.

Les desigualtats, doncs, es toquen. L’accés a l’educació, els desequilibris territorials, els conflictes climàtics o les diferències segons el gènere, per exemple, tenen molts punts en comú. Quins són? I, sobretot, com els podem detectar per així explicar i conscienciar els més joves? De tot això en parlem al Centre d'Interès d'aquesta revista.

Marc Soler, un dels actors del moment, a l'entrevista

A l’entrevista parlem amb en Marc Solé, actor actualment de moda després del seu pas per la sèrie de tv3 Moebius. Va ser nen de l’esplai Itaca de Teià i ens explica com d’important va ser el lleure per decidir ser actor. Al manual expliquem com podem aprofitar la diversitat cultural que presenta el nostre centre en la quotidianitat del dia a dia. A la ruta, passegem per la comarcà del Segrià sota el guiatge d’en Pau Pujol. I, finalment, als racons finals de la revista coneixem en Christiano Vargas, actual membre del consell directiu del MCECC.

Clica sobre la portada i llegeix tots els continguts de la nova entrega!

CONTINGUT RELACIONAT

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: