Judith Colell, guanyadora del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

Judith Colell, guanyadora del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

El guardó serveix per reconèixer la feina de la directora i guionista catalana, i per donar el tret de sortada a la Mostra de pel·lícules d'enguany

25.11.21

Temps de lectura: 4 minuts

Judith Colell, directora, guionista i presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, ha sigut guardonada amb el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. D'aquesta forma, es reconeix la trajectòria de la cineasta catalana, per la seva implicació en la societat a través dels seus llargmetratges. L'acte ha servit també per presentar la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que compta amb la col·laboració de diversos ajuntaments, universitats i entitats culturals de 23 municipis del país.

La Mostra presenta -en un format híbrid- diferents pel·lícules, entre les quals es destaquen El jove Ahmed -sobre els processos de radicalització en els joves- o El pa de la guerra, una denúncia de la barbàrie a què estan sotmeses les dones afganeses i sobre el dret a l'educació de totes elles-. Enguany, també es reprèn el cicle Ecologia i espiritualitat, amb la col·laboració de Justícia i Pau, en què es projecten dos documentals que conviden a la reflexió sobre el model de planeta que preferim per al futur.

Nou Espai Educatiu

L'edició d'enguany presenta com a gran novetat un nou espai educatiu al portal Cinema espiritual i de les religions, que inclou guies didàctiques destinades a professorat i alumnat, i que són perfectament adaptables a la realitat dels esplais i agrupaments de casa nostra. Amb aquesta nova idea, es busca contribuir, mitjançant la reflexió, a construir una societat compromesa amb els drets individuals i col·lectius.

Els seguidors del cinema alternatiu encara hi són a temps de consultar el catàleg de totes les projeccions que encara no s'han fet i els diferents cinemes on es poden veure. Les últimes projeccions seran dimarts 30 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.

ETIQUETES

Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: