Més de 1.000 adolescents tornen a vibrar amb la TrocaJove d'Esplais MCECC tres anys després de l’última trobada presencial

Més de 1.000 adolescents tornen a vibrar amb la TrocaJove d'Esplais MCECC tres anys després de l’última trobada presencial

La trobada de joves de Catalunya que organitza Esplais MCECC ha tractat temes tabú com la mort, les relacions afectives o el dol

14.03.22

Temps de lectura: 3 minuts

Més de mil adolescents i joves d’arreu de Catalunya han participat aquest cap de setmana de la TrocaJove, la trobada de joves que organitza Esplais MCECC. Tots ells han canviat l'habitual dissabte d'esplai per un cap de setmana amb altres centres federats al Moviment. La trobada, celebrada per partida doble a Tiana i Calafell, ha servit per parlar de  temes tabú i tornar a compartir experiències amb altres joves d’arreu de Catalunya. No han estat sols. Una directora de circ, un pallasso, un acròbata i un mag els han guiat a través del món del circ. Mitjançant aquest centre d’interès, els participants de la trobada han reflexionat sobre la mort, les relacions sexo-afectives, el dol o les addiccions, temes ben presents en el seu dia a dia.

La TrocaJove ha posat de manifest que els joves necessiten tornar a gaudir d’espais com aquests, que els permet socialitzar i conèixer altres realitats que també els són properes. Alguns participants feia mesos que esperaven aquest cap de setmana, després de tres anys sense poder fer la TrocaJove presencial. Alguns d’ells, de fet, s’estrenaven en l’edició d’enguany i destaquen que, més enllà de conèixer altres joves, el cap de setmana també ha servit per assolir nous coneixements i obrir la mirada cap a noves reflexions. Una de les adolescents ha explicat, en declaracions que ha penjat Esplais MCECC al seu compte de Twitter, que es “pensava que hi anava a tirar-me per terra, simplement” i que marxen contents dels temes que han tractat a les activitats i xerrades.

Una trobada sense precedents

Els organitzadors també han sortit satisfets del resultat. En aquesta línia, l’equip de la TrocaJove explica que “veníem de tres anys sense fer una trobada d’aquestes i calia tornar a engegar els engranatges”. L’edició d’enguany ha tingut, a més a més, una complicació logística afegida. Les activitats s’han repartit en dues cases diferents: a La Conreria -Tiana- i a Artur Martorell -Calafell-. L'organització ha desdoblat equips per tal poder cobrir totes les necessitats, fet que ha estat possible gràcies a la cinquantena de persones voluntàries que han fet possible la trobada.  

L’èxit d’aquesta TrocaJove carrega les piles dels esplais i equips que formen el MCECC per encarar els següents reptes del curs amb garanties. Pròxima parada, la Trobada de Monitors i Monitores a Igualada, que es farà al maig.

La Conreria i Artur Martorell, les dues cases on s'ha realtizat la TrocaJove22 | Fotogragies d'Esplais MCECC

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: