L’Esplaiada torna amb el 40è d’Esplac a l’horitzó

L’Esplaiada torna amb el 40è d’Esplac a l’horitzó

Més de 3.000 participants es reuneixen a Sant Cugat

09.05.22

Temps de lectura: 2 minuts

Esplais Catalans ha reunit més de 3.000 persones, entre infants, joves i monitors i monitores, a l’Esplaida d’enguany. La trobada general d’Esplac ha estat el punt central dels actes de celebració del 40è aniversari de l’associació i ha permès reivindicar el paper que juguen els centres d’esplai a la societat. Amb l’objectiu de fer visible la veu dels infants, Esplac ha preparat diferents activitats conjuntes pels infants dels diferents centres que han ocupat Sant Cugat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el Director General de Joventut, Àlex Sastre, també hi han estat presents.  

Després de dos anys convulsos, l’Esplaiada ha tornat al format presencial amb èxit de participants. Segons els organitzadors, la ciutat vallesana ha acollit aquest cap de setmana mil persones més que l’última edició, sent així l’èxit de participants més gran de la història d’aquesta trobada.

Sota el lema “la veu d’un infant és més gran que un elefant”, l’organització ha volgut denunciar «l’adultocentrisme vigent a la societat i reivindicar la visió dels infants i joves com a ciutadans actius de ple dret amb capacitat de decisió sobre allò que els afecta», tal com esmenten a la web d’Esplac els mateixos coordinadors de la trobada. En aquesta línia, la referent d’Infància i Esplaiada d’Esplac, Olga Castells, assegura que el lema «ha sortit d’un procés participatiu que ha comptat amb centres i infants», portant així a la pràctica un dels objectius de la trobada.   

40 anys de vida

El 31 de gener de 1982, cinquanta-una persones firmaven l’inici de l’Associació d’Esplais Catalans a Badalona, representant un total de vint-i-un centres fundadors. A aquella assemblea van assistir cinc entitats de Barcelona, nou de Badalona, dos de l’Hospitalet i cinc més d’altres poblacions properes. Quaranta anys més tard, són cent dotze els centres que conformen Esplac, sent la segona federació d’esplais més gran de Catalunya, només per darrere del MCECC.

Per celebrar-ho, més enllà de l’Esplaiada, Esplac té previst organitzar activitats durant tot el curs i ha publicat el conte I tu, què fas dissabte?.

Foto: Esplais Catalans a twitter

 

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: