Reivindiquen el lleure educatiu al Parlament

Reivindiquen el lleure educatiu al Parlament

Diverses federacions amb centres d'educació no formal han participat de la Comissió de Polítiques de Joventut de la cambra catalana

31.05.22

Temps de lectura: 2 minuts

Les entitats de lleure educatiu han reivindicat al Parlament de Catalunya el poder de l'esplai i el cau en la societat. Veuen en la seva activitat una eina clara de transformació social i, per això, han demanat als diputats i diputades de la cambra catalana que se'ls tingui en compte a l'hora de legislar i que facilitin ajudes per poder dur a terme la seva tasca. Entre les diferents entitats, Esplac, MCECC o la Federació d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya han mostrat la força del lleure educatiu en seu parlamentària.

Peticions als diputats i diputades

La primera en intervenir ha estat Carmen Alonso, presidenta d'Esplais Catalans. La segona federació d'esplais més gran de Catalunya ha demanat més inversió i ha posat l'èmfasi en el mal estat dels locals dels seus centres. Segons les seves dades, Cabezas assegura que "un de cada deu centres d'Esplac no tenen local", fet que dificulta la tasca educativa que fan els monitors i monitores.

El vicepresident del MCECC, Joan Morte, també s'ha sumat a aquesta demanada. Seguint aquesta línia, ha assegurat que "tot i tenir la majoria dels locals en escoles i esglésies, falten recursos per fer-los més segurs i inclusius". També ha demanat un abaratiment en els preus del transport públic, preus que "cal adaptar a una tasca que no genera cap mena de benefici econòmic als esplais", conclou Morte.

La Federació d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya ha demanat, per la seva banda, que s'aprovi una llei que "resolgui temes de finançament, accés a l'espai públic i locals".

El català com a eina d'inclusió social

Totes tres federacions han fet valdre el paper del català als centres d'esplai i agrupaments escoltes. Morte, del MCECC, ha deixat clar que "com a educació en el lleure, som una eina molt potent en tant que alternativa a tot l'oci mediàtic bàsicament desenvolupat en castellà". Júlia Petit, presidenta d'Escoltes Catalans, en la mateixa línia ha dit que el català "és un pilar essencial per a l'escoltisme".

La majoria de diputats i diputades de la Comissió, llevat els de Ciutadans i Vox, han fet costat a les propostes de les federacions. Ara queda per veure quins d'aquests plantejament es materialitzen en un futur i de quina forma es fa.

ETIQUETES

Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: