El centres d’esplai de Catalunya reben el Memorial Lluís Companys

El centres d’esplai de Catalunya reben el Memorial Lluís Companys

La Fundació Irla reconeix les entitats de lleure MCECC, Esplac i Fundesplai la seva tasca "des del voluntariat i la democràcia"

20.06.22

Temps de lectura: 1 minuts

La Fundació Josep Irla ha distingit el conjunt d’esplais catalans amb el Memorial Lluís Companys. Amb aquest guardó, l'enitat catalana reconeix l’acció de tots aquests centres i la seva dedicació “des del voluntariat, l’autoorganització i la democràcia interna, contribuint així a fomentar una ciutadania crítica i empoderada”.

Han recollit el premi la presidenta del MCECC, la d’Esplac i la Federació Catalana de l’Esplai. Les tres representants han coincidit a reivindicar el dret al lleure educatiu dels infants i han agraït el “reconeixement i visibilitat dels esplais com a agents educatius transformadors”.

En aquesta línia, la presidenta del MCECC, Anna Grau, ha recollit el premi i ha agraït que hi hagi aquest reconeixement perquè "la tasca que fan els monitors i monitores arreu del país és crucial i molt important”. Juntament amb la resta d’entitats premiades, Grau ha deixat clar que “som essencials”, malgrat que, sovint, “la nostra tasca no queda prou reconeguda".

Ignasi Parody, impulsor de la Fundació TriniJove, ha estat guardonat en la categoria individual. L’acte, celebrada al Mirador del Museu d’Història de Catalunya, ha comptat amb la cloenda del president d’Esquerra Republicana, Oriol Jonqueres.

 

| Fotografies de Marc Puig Pérez

| Vídeo d'Esplais MCECC

ETIQUETES

Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: