Les Illes Balears disposen de la Llei de Lleure Educatiu

Les Illes Balears disposen de la Llei de Lleure Educatiu

Es tracta de la primera legislació balear que posa el focus en l'educació en el lleure

12.12.22

Temps de lectura: 3 minuts

El Dia Internacional del Voluntariat -5 de desembre-, el Ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei de Lleure Educatiu per a Infants i Joves de les Balears. Es tracta de la primera legislació balear que posa el focus en el lleure educatiu.

La redacció de la llei s'ha dut a terme tenint en compte les entitats de lleure educatiu. Durant el procés d'esmenes, el territori de Mallorca va fer diverses visites als diferents partits polítics, per oferir la visió dels Clubs d'Esplai del Moviment pel que fa a la necessitat d'aquesta llei en l'àmbit balear. Aquest procés s'ha fet des de la taula de lleure, que va sortir del Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i està formada per diferents entitats de lleure de Mallorca. L'aprovació de la llei ha comptat amb la presència de representants del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) i la Fundació Pere Tarrés

Objectius

La Llei de Lleure Educatiu per a Infants i Joves a les Illes Balears té el propòsit, entres altres, de garantir el dret al lleure de la infància i l'adolescència i "assegurar-ne, a més, un accés en condicions d'equitat, amb independència de les circumstàncies personals o familiars de les persones participants, tot tenint en compte l'interès superior de l'infant", segons el Govern de les Illes Balears.

També, la llei té l'objectiu de "determinar que el Govern, els consells insulars i els ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències, estableixin programes, ajudes i preus públics bonificats per facilitar la participació d'infants i joves en les activitats i serveis del lleure educatiu, independentment de les seves circumstàncies personals o familiars", novament.

Altrament, aquesta legislació es proposa, també, incloure elements que garanteixin la seguretat i la qualitat de les activitats, tenint en compte les persones que en són destinatàries.

 👉 Es pot ampliar més informació sobre la Llei de Lleure Educatiu per a Infants i Joves a les Illes Balears a través d'aquest enllaç.

Futures passes

Dimarts 13 de desembre, el Servei Insular de Joventut exposa la nova Llei:

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: