Publicació del número 247

Publicació del número 247

Arriba una nova edició de la revista 'Estris' amb una entrevista a Laura Grau, creadora de continguts i comunicadora que és de cau.

07.02.23

Temps de lectura: 5 minuts

Com actuar per la llengua des del lleure educatiu i quin és l’ús del català a Centres i Clubs d’Esplai de diversos territoris són propostes i reflexions que poden enriquir la relació entre la cultura catalana i l’àmbit del lleure. Estris publica ara el número 247, que aborda la cultura i llengua catalanes.

Els articles que es poden trobar aborden, entre altres qüestions, l’ús del català a les noves generacions, quina és la situació d’aquesta llengua a les Illes Balears, la tradició de la llengua a la comarca del Berguedà, què es pot fer des del lleure pel que fa a la preservació del català, quins reptes es troba l’àmbit educatiu pel que fa a l’ensenyament de la llengua i què podem fer per incrementar-ne i millorar-ne l’ús.

Presentem, també, cinc fitxes d’activitats que ens poden servir de cara als nostres Centres i Clubs d’Esplai. Recomanem sis relats per reflexionar educativament, un material interactiu sobre salut mental, un documental sobre llengua, un recurs de tresoreria transformadora i un informe de reptes comunicatiu i educatius.

El manual ens explica com dissenyar i fer activitats per a tothom, i l’espai natural ens aproxima, de la mà de Pau Pujol, al Taga i la serra Cavallera (Ripollès). Als racons finals coneixem, amb profunditat, Marta Estellé Adell, membre del Consell Directiu del Moviment i mestra.

Entrevista a Laura Grau

La creadora de continguts i comunicadora Laura Grau va estudiar Educació. Ara, es mou en l’àmbit de l’entreteniment. Va iniciar-se en el món digital amb la creació del canal Malaia. Actualment, la Laura col·labora a l’espai radiofònic Matina Codina a RAC 105.

A més del seu vessant comunicatiu, la Laura és de cau. A l’edat de vuit anys va començar a anar-hi, i “ja m’he quedat allà per sempre”, des d’aquesta primera etapa fins al final, quan tenia divuit anys, moment en què va fer el pas a ser monitora. ‘Estris’ seu amb ella per conèixer què significa, per a ella, l’educació en el lleure.

 «Hem de continuar lluitant per parlar de les qüestions que a nosaltres ens interessen, des de la nostra mirada.», expressa la Laura.
Foto: Laura Grau

ETIQUETES

Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: