L'Escoltisme català, reconegut al Parlament

L'Escoltisme català, reconegut al Parlament

Dimecres 22 de març s'aprovava a la institució catalana una fita històrica per a l'Escoltisme i el guiatge a Catalunya | Foto: FCEG

24.03.23

Temps de lectura: 4 minuts

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de Reconeixement de l'Escoltisme, una fita històrica. La proposta la va impulsar l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) a petició de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Dimecres 22 de març, després del ple, l'Escoltisme i el guiatge català celebraven a la institució catalana disposar d'aquest marc legal, que té com a objectiu reconèixer la singularitat -així com els símbols- de l'Escoltisme i el guiatge a Catalunya i regular mecanismes per promoure l'Escoltisme català arreu del territori internacional.

"Considerem que suposa un gran avanç per al moviment", publicava la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge. Afegeixen que "com a moviment educatiu, juvenil i de base voluntària, és crucial poder comptar amb el suport de l'Administració i les principals institucions del país". Ara, Catalunya forma part del llistat de territoris que reconeixen l'Escoltisme, com França, Portugal, el Regne Unit i Finlàndia, entre altres indrets.

Des de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge es fa un reclam a disposar d'una major aposta per part del Govern, concretada en polítiques públiques dirigides al foment i l'enfortiment de les entitats de base associativa dedicades a l'educació i l'etapa juvenil. "Reivindiquem la necessitat d'impulsar marcs normatius amplis per a tot l'associacionisme educatiu que promocionin i protegeixin el sector".

Així doncs, des de FCEG es demana disminuir la burocratització, augmentar la planificació de la participació infantil i juvenil -tant a escala municipal com nacional-, garantir l'accés a locals i espais públics, i acompanyament a les entitats pel que fa a l'activitat a la natura, tenint present l'actual context d'emergència climàtica.

El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), al seu torn, comparteix la felicitació a la FCEG per la fita aconseguida:

ETIQUETES

Adolescència Joves Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: