Publicació del número 248

Publicació del número 248

Arriba una nova edició de la revista 'Estris' amb una entrevista a Manuel Delgado, professor d'Antropologia Social i Religiosa.

25.04.23

Temps de lectura: 3 minuts

Educar prenent consciència de la diversitat cultural i religiosa i treballar-hi són accions que potencien la bona convivència.

Estris publica el número 248, que aborda el diàleg interreligiós. Els estudis i articles que es troben en aquesta edició tracten, entre altres qüestions, com formar una ciutadania crítica en pro de noves fórmules inclusives, com es pot dinamitzar el diàleg interreligiós, les virtuts de treballar l’espiritualitat tenint en compte diverses sensibilitats, la importància de posar en relleu l’autenticitat vital, què es pot tenir en compte de cara al disseny d’activitats on tothom pugui sentir-se còmode i, finalment, la necessitat de cercar sentit tenint en compte la dimensió espiritual humana.

Presentem, també, quatre fitxes d’activitats que ens poden servir de cara als Centres i Clubs d’Esplai. Recomanem un llibre sobre diversitat cultural i religiosa, una actualització de guies en salut mental infantil i juvenil, un projecte de comunicació per a adolescents, un recurs per a campaments i un volum en pro de la no-violència.

El manual ens explica com treballar els titelles amb finalitats educatives, i l’espai natural ens aproxima, de la mà de Clàudia Borràs, a l’estany Blau (étang Bleu) al Port de Siguer, just a la frontera entre Andorra i França. Als racons finals coneixem, amb profunditat, Carles Figuerola Aguado, responsable territorial de Zona 07 (Barcelonès Nord).

Entrevista a Manuel Delgado

Manuel Delgado Ruiz és catedràtic d’Antropologia, professor d’Antropologia Social i Religiosa a la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. A la històrica universitat de la Sorbona de París (França) va cursar estudis a la Secció de Ciències Religioses de l’Escola Pràctica d’Estudis Avançats.

El 1999 va guanyar el premi Anagrama per l’assaig El animal público. Hacia una antropología de los espacios urbanos. La revista Estris seu amb ell per abordar la diversitat religiosa des de la disciplina de l’antropologia.


 «La defensa dels valors no pot anar separada de la urgència per rectificar aquest món, si no és possible canviar-lo», expressa el Manuel.
Foto: Aïda Jiménez

ETIQUETES

Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: