Publicació del número 249

Publicació del número 249

Arriba una nova edició de la revista 'Estris' amb una entrevista a mossèn Ramon de Canillo, fundador de Colònies Populars Canillo – AINA, a Andorra.

05.07.23

Temps de lectura: 3 minuts

Quan pensem en els diversos entorns que poden ser o bé ja són educatius, la llista és llarga: la llar d’infants, l’escola (per descomptat!), l’institut, les diferents activitats extraescolars (dansamúsicadibuixidiomes...), la família, els contextos de lleure educatiu (Centres i Clubs d’EsplaiCaus...), les entitats d’excursionisme i esport, els mitjans de comunicació i, inclús, les administracions, entre un extens etcètera. La revista Estris publica el número 249, que aborda els agents educatius.

Afortunadament, tots aquests espais, cadascun des de la seva òptica, estan proporcionant a la persona una sèrie d’elements pedagògics que acaben configurant qui som i qui serem. Davant d’aquesta riquesa, treballar per coordinar-nos i actuar plegats és una tasca que permet millorar, encara més, el món educatiu.

A més, presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves. Recomanem també un manual per a la pràctica educativa, un conte d’educació ambiental sobre ocells i persones, una guia per a la perspectiva intercultural al lleure, un relat de ciberseguretat per a infants i una convocatòria de premis que vinculen aprenentatge i servei.

El manual ens ensenya a treballar la comunicació de manera efectiva en els equips educatius i també amb les famílies dels infants i joves dels Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments. A l’espai natural, Pau Pujol ens convida a visitar la serra del Catllaràs al Berguedà. I als racons finals, coneixem Laia Rubio Ortega, qui aquest curs tanca la seva etapa com a responsable pedagògica de Zona 01-06 del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).

Entrevista a mossèn Ramon de Canillo

Ramon Rossell Serra, més popularment conegut com a mossèn Ramon, és el fundador de Colònies Populars Canillo – AINA, a Andorra. És una entitat federada al MCECC. Mossèn Ramon va néixer el 19 d’octubre de 1939 a Bellcaire d’Urgell (Noguera, Lleida) i actualment té 83 anys.

Va estudiar al Seminari de la Seu d’Urgell: cinc cursos d’Humanitats, tres de Filosofia i cinc de Teologia. Mossèn Ramon va ser ordenat capellà el 29 de juny de 1963 a La Pobla de Segur: enguany celebra els 60 anys de la seva ordenació. La revista Estris seu amb ell per abordar la seva trajectòria vital vinculada, sempre, al lleure educatiu.

 «Des de la llibertat, vaig escollir renunciar a una família per estimar-les a totes», expressa mossèn Ramon.
Foto: Anna Grau, Aïda Jiménez i Pau Pujol

ETIQUETES

Educació en el lleure Infància Adolescència Joves Formació Pedagogia Fe Colònies Monitors Esplai Escoltisme

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: