Tot el nostre suport a les revistes en català!

Tot el nostre suport a les revistes en català!

'Estris' condemna la censura i la prohibició d'algunes revistes en llengua catalana a la biblioteca pública de Borriana (País Valencià).

14.07.23

Temps de lectura: 3 minuts

Dimecres, 12 de juliol, es coneixien els fets vinculats a la censura i a la prohibició d'algunes publicacions en català a la biblioteca del municipi de Borriana (País Valencià). 

Per donar-hi resposta conjunta, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), de la qual la revista Estris també en forma part, va organitzar una roda de premsa per abordar aquesta qüestió, que afecta la revista musical Enderrock, la publicació infantil Cavall Fort, el còmic infantil Camacuc i el setmanari de política i cultura El Temps; totes quatre, publicacions integrants de l'APPEC, també.

Les accions que s'emprenen des d'aquest moment i en matèria de la retirada es basen a repartir revistes en els territoris on es produeixi la censura i/o prohibició de les publicacions -en altres entitats a les quals pateixin aquest gest-, convocatòria de concentracions, com ara la prevista al municipi de Borriana dilluns 17 de juliol a les 19 h, i una campanya massiva de subscripcions: per a cada persona subscrita, hi haurà una entitat represaliada que rebrà gratuïtament la revista.

La trobada va comptar amb la presència d'Acció Cultural del País Valencià, d'Òmnium Cultural, de l'Associació Llengua Nacional i de Plataforma per la Llengua, entre una gran quantitat de mitjans de comunicació.

La revista Estris, editada des del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), manifesta tot el seu suport a les publicacions en català, i condemna la censura i la prohibició d'algunes revistes en llengua catalana:

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: