Estris 250: Parlem de diversitat

Estris 250: Parlem de diversitat

Arriba una nova edició de la revista 'Estris' amb una entrevista a Carla Miralda, finalista de la segona temporada d''Eufòria' i monitora a Colònies Jordi Turull

05.10.23

Temps de lectura: 3 minuts

Com entomar la diversitat a les entitats de lleure educatiu és un repte constant en el qual treballem. Poden aparèixer casuístiques i situacions vinculades a la diversitat de tipus cultural, socioeconòmic, sexual i familiar que, tractades amb voluntat, esdevenen oportunitats reals d’aprenentatge. Com es manifesten les diferents tipologies de diversitat a Centres i Clubs d’Esplai, així com a Caus i a Agrupaments? Sens dubte, són espais rics en maneres de ser, funcionar... Així doncs, tots aquests contextos són entorns idonis per educar en allò que és diferent, ja que potser a l’escola o a l’institut no es disposa dels marcs suficients per treballar-ho amb profunditat. La revista Estris publica una edició que conté reflexionspropostes i experiències vinculades al concepte de diversitat, entrant en els quatre vessants anteriorment esmentats.

A més, presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves. Recomanem també un conte sobre daltonisme, un recurs vinculat a la normativa dels espais naturals de Catalunya, un llibre sobre aprenentatge i una pel·lícula per a totes les edats. El manual ens ensenya a treballar l’administració en els Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments. A l’espai natural, Arnau Lonca ens convida a visitar l’entorn del Ripollès. I als racons finals, coneixem Andreu Basolí Sánchez, membre del Consell Directiu del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC).

Entrevista a Carla Miralda

Carla Miralda Hernández és una de les tres finalistes de la segona temporada del concurs de talents Eufòria, el programa televisiu emès a TV3 de febrer a juny d’enguany. Carla Miralda, que va quedar en segona posició al concurs, té un vincle estret amb el sector del lleure educatiu: és monitora i cap de tanda a Colònies Jordi Turull, un Centre d’Esplai (CE) federat al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC).

L’artista de 24 anys d’edat va néixer el 27 de juliol de 1999 a Terrassa. Va estudiar Educació Primària a la Universitat de Barcelona (UB) i està plenament vinculada al món de la música: com a cantant forma part de la coral Ohana, és professora i intèrpret i toca la guitarra i l’ukelele. La revista Estris seu amb ella per abordar, entre altres qüestions, la relació entre l’art escènic i l’educació en el lleure.


 «L'actitud positiva és el que m'ha fet arribar on he arribat», expressa la Carla.
Entrevista: Aïda Jiménez
Foto: Laia Núñez

ETIQUETES

Educació en el lleure Infància Adolescència Joves Formació Pedagogia Fe Colònies Monitors Esplai Escoltisme

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: