Infants i joves protagonitzen l'edició 251 de l'Estris

Infants i joves protagonitzen l'edició 251 de l'Estris

Entrevistem a Olivia Mandle, activista mediambiental

01.02.24

Temps de lectura: 2 minuts

Ja s'ha publicat en digital una nova edició de la revista Estris, la 251, que es titula Els infants i joves s'expressen. De l'activisme a la transformació social

Infants i joves són els protagonistes 

En la secció central d'aquesta revista, infants i joves de diverses entitats de lleure educatiu han escrit i il·lustrat les seves experiències de colònies i campaments. També ho han fet sobre el repte de la sostenibilitat vinculada a la crisi climàtica, la perspectiva de gènere, què significa per a ells i elles formar part d’un Centre o Club d’Esplai i com els enriqueix, la rellevància de la participació infantil i la cultura de la pau.

Els infants i joves s’expressen és una edició que presenta el col·lectiu de la infància com a motor de reflexió i canvi en les comunitats que hi tenen incidència: les entitats de lleure i els entorns familiars, entre d’altres.

A més, presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves.

Recomanem també un conte sobre bon tracte, un llibre per a la diversitat territorial, un documental sobre gestió de conflictes i una pel·lícula amb valors. El manual ens fa una proposta basada en la participació infantil, aplicable a Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments.

 

Entrevista a Olivia Mandle, activista mediambiental

Aquest número també entrevista a Olivia Mandle, activista mediambiental i autora del llibre Sí es cosa tuya. A més, és ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea i de l’expedició La España Azul. Té 16 anys, estudia primer de batxillerat i la seva intenció és formar-se per ser biòloga marina.

L'Estris l’entrevista per abordar, entre altres qüestions, com podem fer arribar el missatge de l’ecologisme i la justícia global a les entitats de lleure educatiu.

A més a més

A la secció En Ruta, l’Estel Puerta i en Pau Pujol, membres i dinamitzadors del projecte d’excursionisme del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), ens conviden a fer activitats en el medi aquàtic.

Finalment, a la secció Racons, coneixem en Guillem Martín de Leonardo, jove del Centre d’Esplai Parroquial (CEP) de Premià.

Aquesta edició, que ja està disponible versió digital a l'Iquiosc, és a impremta i en els pròxims dies arribarà a les vostres llars o Centres i Clubs d'Esplai. No us la perdeu!!

CONTINGUT RELACIONAT

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: