EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
01/02/2020 17:25h
Unes 300 persones es reuneixen a l’AGO anual del MCECC per decidir el rumb del Moviment
A la trobada, s’ha aprovat el Pla d’Accions, el pressupost i la renovació del Consell Directiu
AGO 2020
AGO 2020

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària (AGO) aquest dissabte 1 de febrer a l’Auditori del Tívoli d'El Vendrell amb la participació de prop de 300 persones, després de convocar als responsables de 199 centres d’esplai d’arreu de Catalunya, Mallorca i Menorca. Tots els assistents han tingut l’oportunitat d’opinar, debatre i aprovar els punts de l’ordre del dia.

 

La trobada s'ha  iniciat amb una pregària a càrrec de Mn. Josep Maria Calderó, consiliari de Tarragona, i ha seguit amb l’aprovació de l’Acta de la darrera AGO. Després, l’Assemblea ha aprovat la Memòria del MCECC corresponent a l’any 2019, on s'ha fet un repàs de les iniciatives assolides i les pendents, tot reconeixent la gran tasca que s’ha realitzat durant l’any en el si del Moviment. També s'ha aprovat la continuïtat del projecte gènere de cara al 2020, el Pla d’Accions, el Calendari del proper any i s'han presentat les trobades de cara al 2020 (TrocaJove i Jornada de Monitors/es).  El Pla Estratègic s'ha treballat amb una dinàmica on els responsables dels Centres d'Esplai han traslladat al Moviment les seves impressions i demandes de cara al futur. En matèria econòmica, s'ha aprovat el tancament del 2019 i el pressupost del 2020. 

 

D'altra banda, s'ha votat la conformació del nou Consell Directiu del MCECC, que ha abandonat la fins ara vicepresidenta Núria Martínez i en Joan Ferrer i s'hi han incorporat l'Elisabet Coll, la Queralt Campàs i en Christiano Vargas. A l'acte públic, han intervingut el president del MCECC, Xavier Nus, i  la directora General de Joventut de la Generalitat,  Laia Girós. "Ens cal vetllar per fer conscient a la societat dels aprenentatges significatius adquirits en les entitats de lleure i treballar per fer-les accessibles, els problemes econòmics no han d’ésser un impediment, el lleure és un dret no un luxe", ha dit Nus, que ha demanat als monitors/es que "siguem crítics i que no ens quedem en el que sempre s’ha fet i innovem". El president del MCECC ha demanat a Girós que "ajudi a contagiar aquesta sensibilitat per l’acció voluntària" des del seu càrrec. 

 

Al seu torn, la directora General de Joventut de la Generalitat ha lloat la tasca dels Centres d'Esplai federats al MCECC perquè "l'educació no només es transmet a les escoles, sinó també als espais on compartiu amb joves i adolescents". En aquest sentit, ha remarcat que l'educació en el lleure "trenca amb els paradigmes que els joves no estan implicats" i "transmet valors per transformar la societat". "Sou un actiu de país, un tret diferencial que hem de defensar arreu del món", ha conclòs. Per últim, s'ha fet entrega dels premis del concurs InnovAct, impulsat pel Moviment amb l’objectiu de premiar la innovació en el sector de l’educació en el lleure.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC