La 41ª Trobada Europea anual de la comunitat de Taizé, de Madrid a Wrocaw

La 41ª Trobada Europea anual de la comunitat de Taizé, de Madrid a Wrocaw

Del 28 de desembre a l'1 de gener, Polònia acollirà un esdeveniment que la passada edició va reunir més de 15.000 joves

26.12.19

Temps de lectura: 3 minuts

De Madrid a Wrocaw. La 41ª Trobada Europea anual animada per la comunitat de Taizé, que la passada edició va reunir més de 15.000 joves a la capital espanyola, se celebrarà a aquesta ciutat polonesa des d'aquest 28 de desembre de 2019 fins a l'1 de gener de 2020.

Es tracta de la tercera ocasió en què aquesta trobada de la joventut cristiana europea de totes les confessions se celebra a Wrocaw (després de 1989 i 1995) i la cinquena que té lloc a Polònia (després de Varsòvia el 1999 i Poznan el 2009). La comunitat de Taizé respon així a una invitació realitzada des de Wrocaw simultàniament per l'arquebisbe catòlic Kupny i el bisbe luterà Bogusz i també per l'alcalde del municipi, Jacek Sutryk. 

Aquestes trobades europees anuals formen part d'una "peregrinació de confiança a través de la terra", animada per Taizé des de fa més de quaranta anys. Els joves que hi participen es reuneixen per pregar junts, inserir-se durant alguns dies en una Església local i intentar aprofundir en temes com ara l'entesa entre els pobles, la pau, la comprensió de la fe i el compromís social. Un dels objectius consisteix a permetre als joves viure una experiència d'Església com a lloc d'amistat, d'acollida i de comunió.

Avui dia la comunitat de Taizé congrega un centenar de germans catòlics i de diversos orígens protestants, arribats de més de trenta nacions i compromesos de per vida pels vots monàstics. Per la seva pròpia existència, la comunitat vol ser un signe concret de reconciliació entre cristians dividits i entre pobles separats.

ETIQUETES

Fe

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: