EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
26 de Maig de 2020
26/12/2019 20:00h
La 41ª Trobada Europea anual de la comunitat de Taizé, de Madrid a Wrocaw
Del 28 de desembre a l'1 de gener, Polònia acollirà un esdeveniment que la passada edició va reunir més de 15.000 joves
La 41ª Trobada Europea anual animada per la comunitat de Taizé es celebrarà a Wrocaw (Polònia)
La 41ª Trobada Europea anual animada per la comunitat de Taizé es celebrarà a Wrocaw (Polònia)

De Madrid a Wrocaw. La 41ª Trobada Europea anual animada per la comunitat de Taizé, que la passada edició va reunir més de 15.000 joves a la capital espanyola, se celebrarà a aquesta ciutat polonesa des d'aquest 28 de desembre de 2019 fins a l'1 de gener de 2020.

 

Es tracta de la tercera ocasió en què aquesta trobada de la joventut cristiana europea de totes les confessions se celebra a Wrocaw (després de 1989 i 1995) i la cinquena que té lloc a Polònia (després de Varsòvia el 1999 i Poznan el 2009). La comunitat de Taizé respon així a una invitació realitzada des de Wrocaw simultàniament per l'arquebisbe catòlic Kupny i el bisbe luterà Bogusz i també per l'alcalde del municipi, Jacek Sutryk. 

 

Aquestes trobades europees anuals formen part d'una "peregrinació de confiança a través de la terra", animada per Taizé des de fa més de quaranta anys. Els joves que hi participen es reuneixen per pregar junts, inserir-se durant alguns dies en una Església local i intentar aprofundir en temes com ara l'entesa entre els pobles, la pau, la comprensió de la fe i el compromís social. Un dels objectius consisteix a permetre als joves viure una experiència d'Església com a lloc d'amistat, d'acollida i de comunió.

 

Avui dia la comunitat de Taizé congrega un centenar de germans catòlics i de diversos orígens protestants, arribats de més de trenta nacions i compromesos de per vida pels vots monàstics. Per la seva pròpia existència, la comunitat vol ser un signe concret de reconciliació entre cristians dividits i entre pobles separats.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC