EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
04 de Agost de 2020
18/05/2020 12:28h
Un 50% de les persones LGTBI a l’Estat tenen por de ser assetjades
Segons l'enquesta més gran que s'ha fet a nivell europeu sobre la situació del col·lectiu
Un 50% de les persones LGTBI a l’Estat tenen por de ser assetjades
Un 50% de les persones LGTBI a l’Estat tenen por de ser assetjades

Gairebé un 50% de les persones LGTBI a l’Estat espanyol evita agafar de la mà a la seva parella en públic per por a ser atacat o assetjat, segons una macroenquesta de l'Agència Europea dels Drets Fonamentals. L'estudi revela que un 40% d'aquest col·lectiu a l'estat espanyol pateix assetjament i prop d'un 20% se sent discriminat a la feina. Tanmateix només un 11% dels enquestats a Espanya van denunciar a la policia atacs físics o sexuals per ser LGTBI, mentre que gairebé un 20% no ho van fer per por a un tracte homòfob per part dels cossos policials. Gairebé un 60% dels enquestats considera que el govern espanyol no combat amb eficàcia els prejudicis i la intolerància contra aquest col·lectiu.

 

L'Agència Europea dels Drets Fonamentals ha detectat que “una proporció significativa” del col·lectiu LGTBI a la Unió Europea pateix assetjament i violència, entorn del 40% segons l'enquesta. Les persones transsexuals o intersexuals pateixen més atacs físics o sexuals que la resta dels enquestats, un 17% i un 22% respectivament. A més, considera “alarmant” l'alt nombre de persones que es veuen obligades a amagar la seva orientació sexual o identitat de gènere. Prop de la meitat dels enquestats a la UE gairebé mai són oberts sobre això i un 60% eviten agafar de la mà a la seva parella en llocs públics.

 

Amb gairebé 140.000 participants en tota la UE, aquesta és l'enquesta més gran que s'ha fet a nivell europeu sobre la situació del col·lectiu LGTBI. L'Agència Europea dels Drets Fonamentals considera que demostra el poc progrés en els darrers set anys. “Massa persones LGTBI continuen vivint a l'ombra amb por de ser ridiculitzades, discriminades o inclús atacades”, alerta el director de l'agència, Michael O'Flaherty. L'agència també alerta de “l'alta taxa de discriminació” a la feina contra el col·lectiu LGBTI a la UE. Entorn d'un 20% en pateixen, segons l'estudi.

 

L'Agència Europea dels Drets Fonamentals assegura que els resultats també suggereixen que, entre generacions, cada cop menys joves enquestats amaguen ser LGBTI a l'escola. Així celebren que es tracti més aquest tema a les aules. Ara bé, l'escola està lluny de ser un entorn segur per als estudiants LGTBI a Europa. Un 45% dels enquestats d'entre 15 i 17 anys hi han patit discriminació.

 

L'encarregat de l'enquesta, Miltos Pavlou, assegura que la situació a Espanya pel que fa a la por a l'assetjament és “millor” que en el conjunt de la UE. Tot i això, remarca que l'alt nombre de persones LGTBI que no s'atreveixen a agafar la mà de la seva parella a l'Estat és “inacceptable”. “La gent no pot viure quan té por, hem d'aturar això”, ha defensat Pavlou.

 

D'altra banda, Pavlou destaca que els enquestats han mencionat el “discurs negatiu” d'alguns polítics i partits cap al col·lectiu LGTBI com una regressió en la igualtat sexual i de gènere als seus països. “Ara que ens enfrontem a una pandèmia és important que no perdem els nostres drets humans perquè el futur depèn de la igualtat entre tots”, apunta.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC