EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
17/06/2016 11:43h
A l’Estris 208, donen la volta al concepte d’austeritat!
Pau Vidal protagonitza l’entrevista central, on parla de l’educació en un camp de refugiats
Foto: estris 208
Foto: estris 208

En el nou exemplar de la revista Estris ens proposen amb un to diferenciat i optimista una reflexió del concepte d’austeritat com a valor associat a la creativitat i al bon ús dels recursos. Tenint en compte que el concepte presenta encara cert rebuig per part de la societat de la crisi i les retallades, els col·laboradors aprofundeixen en l’essència de la paraula i les oportunitats que aquesta ofereix als que la volen dur a terme. Valors com la reutilització, l’ús compartit o el treball cooperatiu són algunes de les actituds que analitzen a la publicació.


L’entrevista central la protagonitza el jesuïta i missioner Pau Vidal, que actualment viu al camp de refugiats de Maban, al Sudan del Sud. Parla sobre la seva relació amb el món de lleure des de ben petit i com aquesta l’ha ajudat a definir els seus projectes i la seva raó de vida. En Pau expressa l’opinió sobre la crisi dels refugiats, el sentit de la cooperació i els reptes que encara els queden per aconseguir al camp.


El manual explica com hauria de ser una alimentació saludable durant les activitats d’estiu tenint en compte que a través d’aquest s’està incidint en el desenvolupament físic i intel·lectual de l’infant. La Ruta recorre la travessa dels Estels del Sud, d’Arnes a Beseit, de 21 kilòmetres. La secció Racons presenta na Núria Crespo, membre del Consell Directiu del MCECC i tècnica de Didania.


Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes, recomanacions diverses i notícies d’actualitat entre les quals destaca la Trocajove del MCECC, en la qual van assistir més de 800 joves i adolescents, o l’entrega de la Creu de Sant Jordi a la Fundació Pere Tarrés, reconeixent el treball en el foment de l’educació en el temps lliure.

 

El podeu adquirir a l'Iquiosc.cat.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC