Administració, empreses i entitats se citen divendres a la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica

Administració, empreses i entitats se citen divendres a la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica

L'objectiu és pactar compromisos per accelerar la reducció de les emissions de CO2

16.01.20

Temps de lectura: 3 minuts

Pactar compromisos als quals empreses privades i entitats s’hi puguin adherir de manera voluntària per tal d'accelerar la reducció de les emissions de CO2.  Aquest és l'objectiu de la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica que se celebrarà, aquest divendres, al Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona) i que -més concretament- se centrarà en sis compromisos globals i un centenar de sectorials relacionats amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle en àmbits com la mobilitat o l’energia, entre d’altres. Els participants seran convidats per la Generalitat de Catalunya com a representants de diversos sectors econòmics i socials.  

La iniciativa, que pretén celebrar noves edicions després de l'estrena d'enguany, s’estructurarà en tres taules: una dedicada al món local amb representants de l’Ajuntament, de l’AMB, de les Diputacions i de l’Associació Catalana de Municipis, una altra centrada en la innovació amb representants de Seat, la Universitat Autònoma de Barcelona o Aigües de Barcelona i una darrera pel món empresarial, amb companyies com Bonpreu, Fira de Barcelona o Port de Barcelona. També hi intervindran el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. 

Al final de la cimera es farà públic (a través d'un web) el llistat d’empreses i entitats que s’adhereixen a cadascun dels compromisos. Posteriorment, tres comissions de seguiment verificaran si es compleixen els compromisos adquirits per tal de poder-los fiscalitzar en futures edicions de la cimera. 

ETIQUETES

Medi ambient

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: