EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

06 de Juliol de 2020
16/01/2020 15:24h
Administració, empreses i entitats se citen divendres a la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica
L'objectiu és pactar compromisos per accelerar la reducció de les emissions de CO2
La temperatura mitjana anual ha crescut 0,25 graus i les precipitacions s’han reduït en un 1,4 %
La temperatura mitjana anual ha crescut 0,25 graus i les precipitacions s’han reduït en un 1,4 %

Pactar compromisos als quals empreses privades i entitats s’hi puguin adherir de manera voluntària per tal d'accelerar la reducció de les emissions de CO2.  Aquest és l'objectiu de la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica que se celebrarà, aquest divendres, al Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona) i que -més concretament- se centrarà en sis compromisos globals i un centenar de sectorials relacionats amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle en àmbits com la mobilitat o l’energia, entre d’altres. Els participants seran convidats per la Generalitat de Catalunya com a representants de diversos sectors econòmics i socials. 

 

La iniciativa, que pretén celebrar noves edicions després de l'estrena d'enguany, s’estructurarà en tres taules: una dedicada al món local amb representants de l’Ajuntament, de l’AMB, de les Diputacions i de l’Associació Catalana de Municipis, una altra centrada en la innovació amb representants de Seat, la Universitat Autònoma de Barcelona o Aigües de Barcelona i una darrera pel món empresarial, amb companyies com Bonpreu, Fira de Barcelona o Port de Barcelona. També hi intervindran el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

 

Al final de la cimera es farà públic (a través d'un web) el llistat d’empreses i entitats que s’adhereixen a cadascun dels compromisos. Posteriorment, tres comissions de seguiment verificaran si es compleixen els compromisos adquirits per tal de poder-los fiscalitzar en futures edicions de la cimera. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC