EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
27/02/2019 11:15h
Aprovada per unanimitat la Llei de Voluntariat de les Illes Balears
La norma actualitza la llei de 1998 i s’adapta a la norma estatal
Voluntariat
Voluntariat

El Parlament de les Illes Balears ha donat llum verda a la Llei de Voluntariat de les Illes Balears. Un text que pretén regular, reconèixer i promoure els diferents tipus de voluntariat com a forma de participació a través de programes de voluntariat que desenvolupin les entitats de voluntariat.  

 

La llei renova l’elaborada per primera vegada l’any 1998 per adaptar-se a la nova realitat del sector a les Illes Balears. Aquesta ha estat elaborada a través d’un procés participatiu de les entitats.

 

Què inclou la llei?

  • Voluntariat per a joves d’entre 14 a 18 anys: Entre les novetats, la llei inclou el voluntariat per a les persones d’entre 14 i 18 anys amb dos motius principals: regular situacions que es produeixen actualment i facilitar l’accés dels mes joves. També regula l’obligació de fer accessible el voluntariat a persones majors, amb discapacitat o dependència.
  • Formació: La normativa també estableix formació per als voluntaris i crea la figura del voluntari no presencial.
  • Pla autonòmic de voluntariat: El text estableix la necessitat de dotar la Comunitat Autònoma de les Illes Balears d’un pla autonòmic de voluntariat com a instrument que reculli les mesures de foment i promoció per impulsar la independència de les entitats i de les persones voluntàries.
  • Drets i deures: La nova llei inclou els drets i deure de les persones destinatàries dels programes de voluntariat. Alguns dels drets que es reconeixen és que les persones voluntàries podran sol·licitar a les entitats que facin les gestions oportunes per acreditar les competències adquirides en el desenvolupament de la seva acció en el voluntariat.
  • Es reforça la figura del Fòrum del Voluntariat de les Illes Balears: Amb la modificació es reforça aquest òrgan de consulta, coordinació i promoció del voluntariat.
  • Creació del cens d’entitats de voluntariat: S’elabora un ces d’entitats perquè, per una banda, es pugui tenir una radiografia pública del sector i, per l’altra banda, es puguin planificar polítiques de foment i suport a les entitats.
COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC