EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Març de 2021
19/02/2021 12:22h
Aprovada la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària
A partir del 22 de febrer, el Procicat vol flexibilitzar algunes "mesures que han de permetre la represa d'activitats de caire social".
Feia setmanes que les activitats de lleure presencial havien quedat suspeses. |Foto: Fundació Pere Tarrés
Feia setmanes que les activitats de lleure presencial havien quedat suspeses. |Foto: Fundació Pere Tarrés

A partir del dilluns 22 de febrer, es reprenen les activitats d'educació en el lleure dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Així ho ha anunciat avui el Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat, que ha revisat les mesures de prevenció i control vigents contra la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Pel que fa a les mesures que caldrà prendre per dur a terme aquesta represa, els grups hauran de ser de màxim 6 persones (tant en espais interiors com a l'aire lliure) i s'hauran de seguir les normes marcades als protocols d'inici de curs.

 

El Procicat ha decidit, doncs, aprovar una certa flexibilització, molt limitada, de "mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles". Així, també s’han autoritzat les activitats extraescolars i d’esport escolar per a infants d'Infantil i Primària. 

 

Segons apunten, la decisió respon a una tendència a l’aplanament de la corba epidèmica i a un mínim repunt d’alguns indicadors, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu. "Arran d’aquest aparent canvi de tendència ocorregut aquests darrers dies, s’ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies. A més, en aquests moments, la pressió assistencial és encara molt alta. Això, combinat amb la presència de la variant britànica que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis i que van associades a un missatge a la ciutadania basat en la precaució i la contenció.", diuen des de la Generalitat. 

 

En aquest sentit, es manté vigent la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22h i les 6h.

 

Actualització.- Aquest 26 de febrer, el Govern ha anunciat que es manté la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària una setmana més (fins al 7 de març), en les mateixes condicions. No ha publicat cap novetat en relació amb els grups d'adolescents i joves. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC