EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Abril de 2019
| Ja som 11254
17/10/2017 09:49h
Aprovat el nou sistema de reconeixement de l’educació no formal
S’acreditarà formalment les competències adquirides en activitats de lleure
Aprovat el nou sistema de reconeixement de l'educació no formal
Aprovat el nou sistema de reconeixement de l'educació no formal

El consell Interterritorial de la Joventut ha donat llum verda al projecte per desenvolupar un sistema de reconeixement de l’educació no formal en l’àmbit de la joventut.

 

Aquest projecte permetrà als joves, l’acreditació de les competències adquirides a través de la seva participació en activitats que ofereixen l’INJUVE, organismes de joventut de les comunitats autònomes, ajuntaments, consells de joventut, associacions i entitats juvenils, escoles de temps lliure, cases de joventut, centre d’informació juvenil altres programes de joventut.

 

Les activitats de l’educació no formal que poden ser reconegudes són: voluntariat juvenil, activitats d’animació i de dinamització en el temps lliure, participació en associacions juvenils i consells de joventut, intercanvis juvenils, cooperació al desenvolupament, cultura o art jove, informació i orientació per a joves, fires d’associacions, cursos i tallers formatius en matèria de treball, salut, medi ambient entre d’altres.

 

El projecte té com a objectius millorar l’ocupabilitat laboral dels joves i fomentar la seva implicació en activitats de voluntariat. La capacitació de les competències serà un procediment gratuït, telemàtic i permanent.

 

Aquest sistema de reconeixement entrarà en funcionament a partir de 2019. Actualment, el sistema RECONOCE impulsat per les entitats Don Bosco, ASDE Scouts i Didania, certifica les competències adquirides a través del voluntariat juvenil.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 225
En els últims anys els processos migratoris estan molt presents en el nostre dia a dia p...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC