EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Octubre de 2020
24/09/2020 12:06h
Aprovat el protocol per prevenir la covid-19 durant el curs en l’àmbit de l'educació en el lleure
A grans trets, és una continuació dels protocols de l’estiu, però amb alguns canvis
Aprovat el protocol per prevenir la covid-19 durant el curs en l’àmbit de l'educació en el lleure
Aprovat el protocol per prevenir la covid-19 durant el curs en l’àmbit de l'educació en el lleure

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) va aprovar ahir els protocols a seguir, en relació a la covid-19, en l'àmbit de l'educació en el lleure de cara a aquest curs 2020-2021. "Les activitats d'educació en el lleure en què participen persones menors de 18 anys són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat perquè nens, nenes i adolescents gaudeixin d’un lleure de qualitat amb transmissió de valors positius que els ajuden a crèixer. El seu valor educatiu i social fa que sigui molt convenient poder realitzar-les al llarg de tot l'any", han apuntat des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 

 

En aquest sentit, diuen, "l'actual situació de pandèmia ens obliga a adoptar una sèrie de mesures excepcionals per garantir que les activitats de lleure continuïn sent segures més enllà de l'estiu, per la qual cosa la Direcció General de Joventut estableix en un document les pautes que han de permetre aconseguir-ho". A grans trets, es tracta d'una continuïtat dels protocols de l’estiu amb alguns canvis com la modificació del model de declaració de responsable (que s'haurà d’emplenar de nou); el fet que es puguin formar grups estables petits sense fixar el nombre de persones, per tal d'adaptar-se a cada entitat; l'obligatorietat de portar mascareta pels infants majors de 6 anys i la permisivitat de reunions i assemblees de preparació de les activitats.

 

En qualsevol cas, segons avisen des de les institucions, "les mesures de prevenció establertes s’aniran adaptant a les resolucions, instruccions i criteris que acordin les autoritats en relació amb la situació epidemiològica territorial".

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC