EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
28 de Octubre de 2020
30/09/2020 17:17h
Arrenca una nova entrega dels premis de l'Associacionisme Juvenil
Es reparteixen quatre guardons per a "reconèixer el mèrit de les persones que fan possible l’associacionisme juvenil transformador"
Es repartiran els premis Orgull, Singular, Impacte i Horitzó
Es repartiran els premis Orgull, Singular, Impacte i Horitzó

"Nou curs, nova normalitat, nous premis". Amb aquesta frase arrenca una nova edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil, ben diferent de les anteriors però que segueix tenint per objectiu "reconèixer el mèrit de totes les persones imprescindibles que fan possible l’associacionisme juvenil transformador".

 

"De les joves que, de forma col·lectiva, ens associem voluntàriament per transformar amb mirada crítica tot allò que no ens agrada, sovint se’n parla poc i encara se’ns reconeix menys. No ocupem portades de diaris ni grans titulars als mitjans de comunicació. Per això considerem que cal reconèixer, visibilitzar i premiar quan les coses es fan bé. Les joves associades del país demostrem, any a any, que tirem endavant idees i projectes d’una qualitat extraordinària", reivindiquen des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

 

I és que, des del CNJC, convoquen la 18a edició dels Premis de l’Associacionisme per tal de -diuen- "tornar a premiar projectes fets o que es volen fer en un futur i que demostren que el jovent som el present imparable i seguim sent les protagonistes d’experiències transformadores, que contribueixen a la justícia i cohesió social dels nostres pobles i ciutats des del compromís i la participació en els afers col·lectius".

 

Pel que fa als premis, hi ha diverses categories: 

  • Premi Orgull: Per a reconèixer projectes efectuats el 2020 protagonitzats per joves associades i que "se senten orgulloses d’allò que han fet, ja que les ha transformat a elles i al seu entorn més proper".
  • Premi Singular: Per a reconèixer experiències que ara mateix s’estan duent a terme des de diversos àmbits i que contribueixin a l’empoderament juvenil i a la desestigmatització del jovent.
  • Premi Impacte: Per a contribuir a fer possibles projectes i iniciatives que promoguin la defensa dels drets dels i les joves migrades soles des d’una perspectiva de drets i no assistencialista.
  • Premi Horitzó: Per a donar suport econòmic a "idees brillants i transformadores que de ben segur tenen associacions juvenils i que volen dur a terme en un futur molt proper".

 

Per poder presentar un projecte o iniciativa a qualsevol de les categories cal llegir les bases dels Premis de l’Associacionisme Juvenil 2020 i respondre a una sèrie de preguntes en format video o text en aquest formulari

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC