L'associacionisme juvenil, invisibilitzat als mitjans segons un informe del Grup Barnils

L'associacionisme juvenil, invisibilitzat als mitjans segons un informe del Grup Barnils

El gènere femení, els estrangers i els joves sense estudis superiors també tenen poc protagonisme mediàtic

30.10.20

Temps de lectura: 3 minuts

Aquest 29 d'octubre, s'ha presentat l’informe del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de la Joventut de Barcelona, fruit del treball del Grup Barnils, sobre el tractament mediàtic que es fa dels i les joves d'entre 16 i 35 anys en la premsa digital catalana i les principals conclusions són que la cobertura sol ser en to negatiu, esbiaixada i de segon pla.  

El document apunta que els i les joves tenen poc protagonisme mediàtic (fins i tot pel que fa a temes que els afecten directament) i el to quan es parla d'ells i elles és negatiu en la majoria dels casos, encara més en informacions en què la joventut és el tema principal. En aquest sentit, el Grup Barnils destaca que la inseguretat és el tema més habitualment associat als joves, cosa que condicionaria la visió que la societat té de la joventut.  

A més, l'estudi també destaca que, dins el col·lectiu juvenil, el gènere femení, els estrangers i els joves sense estudis superiors queden invisibilitzats als mitjans de comunicació. A més, l’associacionisme juvenil també sol ser-hi absent i -en aquest sentit- s'apunta que “per parlar de joves es parla amb les institucions públiques” en lloc de parlar amb els mateixos joves.  

En la roda de premsa de presentació de l'informe, també s'ha posat de relleu que la cobertura mediàtica que han rebut els joves durant la pandèmia per la covid-19 els ha criminalització i estigmatitzat més que mai. 

ETIQUETES

Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: