EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
30/10/2020 15:17h
L'associacionisme juvenil, invisibilitzat als mitjans segons un informe del Grup Barnils
El gènere femení, els estrangers i els joves sense estudis superiors també tenen poc protagonisme mediàtic
L'estudi s'ha presentat en roda de premsa aquest 29 d'octubre
L'estudi s'ha presentat en roda de premsa aquest 29 d'octubre

Aquest 29 d'octubre, s'ha presentat l’informe del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de la Joventut de Barcelona, fruit del treball del Grup Barnils, sobre el tractament mediàtic que es fa dels i les joves d'entre 16 i 35 anys en la premsa digital catalana i les principals conclusions són que la cobertura sol ser en to negatiu, esbiaixada i de segon pla. 

 

El document apunta que els i les joves tenen poc protagonisme mediàtic (fins i tot pel que fa a temes que els afecten directament) i el to quan es parla d'ells i elles és negatiu en la majoria dels casos, encara més en informacions en què la joventut és el tema principal. En aquest sentit, el Grup Barnils destaca que la inseguretat és el tema més habitualment associat als joves, cosa que condicionaria la visió que la societat té de la joventut. 

 

A més, l'estudi també destaca que, dins el col·lectiu juvenil, el gènere femení, els estrangers i els joves sense estudis superiors queden invisibilitzats als mitjans de comunicació. A més, l’associacionisme juvenil també sol ser-hi absent i -en aquest sentit- s'apunta que “per parlar de joves es parla amb les institucions públiques” en lloc de parlar amb els mateixos joves. 

 

En la roda de premsa de presentació de l'informe, també s'ha posat de relleu que la cobertura mediàtica que han rebut els joves durant la pandèmia per la covid-19 els ha criminalització i estigmatitzat més que mai. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC