EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
18 de Febrer de 2020
03/12/2019 10:21h
"Sumem diversitats" per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
Barcelona organitza activitats per conscienciar i sensibilitzar la població
Sumem diversitats. Sumem capacitats
Sumem diversitats. Sumem capacitats

Avui 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’any 1992 l’ONU va proclamar aquesta jornada amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu i reivindicar els drets d’inclusió social i laboral que es recullen en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.
 

A Barcelona, sota el lema “Sumem capacitats. Sumem diversitats” s’han organitzat una cinquantena d’activitats lúdiques, reivindicatives i de sensibilització a tots els districtes. Aquestes conviden a tota la ciutadania a conèixer persones amb discapacitat, a gaudir de la riquesa de la diversitat i la diferència, i a ser conscients del dret que té tothom de viure una vida plena. Podeu consultar aquí el programa d’activitats.
 

També hi haurà un acte central al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona on es mostrarà l’estudi del “Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona” que ha estat impulsat pel Comitè Català de Persones amb Discapacitat i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. En aquest es farà ressò també dels 40 anys que l’Ajuntament barceloní porta treballant per l’accessibilitat, la inclusió i la diversitat a la capital catalana.


 

Algunes dades sobre el col·lectiu de persones amb discapacitat, segons l’ONU:
 

  • La població mundial és de set mil milions de persones, i mil milions tenen algun tipus de diversitat funcional, és a dir, una de cada set. Més de 100 milions són menors de dotze anys i per tant, tenen 4 vegades més probabilitats de ser víctimes d’algun tipus de violència.
  • El 80% de les persones amb discapacitat viuen en països amb un índex de desenvolupament humà baix o mitjà i el 50% no tenen accés a la sanitat.
     
  • Són 160 països els que han signat la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.
     
  • A Catalunya, el 2018, hi havia 577.028 persones amb alguna discapacitat.
COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC