Barcelona acull el Congrés de Ciutats Educadores

Barcelona acull el Congrés de Ciutats Educadores

Amb el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, del 13 al 16 de novembre reunirà polítics, tècnics i docents d’arreu del món

11.11.14

Temps de lectura: 3 minuts

Tot a punt per la inauguració el dia 13 del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, 20 anys després que el 1r Congrés, també celebrat a Barcelona, creés el concepte de “ciutat educadora”. Des de llavors, aquest Congrés reuneix cada dos anys a alcaldes, regidors, tècnics d’ajuntaments, docents i representants associatius per reflexionar i intercanviar experiències a partir del convenciment comú de que la ciutat és educativa pel fet de ser ciutat.


Aquesta edició, sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, constarà de tres jornades durant les quals es presentaran debats, taules rodones, xerrades i conferències. A més, hi haurà diversos tallers durant els quals es presentaran fins a 150 experiències  provinents de 92 ciutats de 18 països, seleccionades d'entre les més de 600 propostes rebudes.


La conferència inaugural anirà a càrrec del Sr. Pablo Gentili, doctor en Educació i professor de la Universitat del Estado de Rio de Janeiro (UERJ), a més de Secretari Executiu del Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO) i Director de la Facultat de Ciències Socials (FLACSO), Seu de Brasil. També hi haurà un sopar de celebració dels 20 anys de Ciutats Educadores, al MNAC.


Actualment, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores compta amb 36 països i 470 ciutats. Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona i president del Comitè Organitzador del Congrés, destaca el poder educatiu de les ciutats: “La ciutat educadora s’ha d’interpretar com una extensió efectiva del dret fonamental a l’educació. S’ha de produir una veritable fusió, en l’etapa educativa formal i en la vida adulta, dels recursos i la potència formativa de la ciutat amb el desenvolupament ordinari del sistema educatiu, laboral i social, que ha de ser garantia rellevant dels principis d’igualtat, de justícia i d’equilibri territorial”.

 

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: