EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Desembre de 2019
30/11/2016 11:42h
'Casa nostra, casa vostra' reivindica l'acollida de refugiats a Catalunya
La campanya ha mobilitzat la societat civil i inclou una gran manifestació al febrer, un concert al Palau Sant Jordi i centenars d'actes
foto: casa nostra casa vostra
foto: casa nostra casa vostra

Ahir dimarts 29 de novembre el Teatre Lliure de Barcelona va acollir la presentació de la campanya 'Casa nostra, casa vostra' amb el suport de més de 200 entitats de l'àmbit d'acció social, sindical, cultural i educatiu per reclamar a les institucions catalanes una reacció solidària i d'acollida davant la realitat humanitària al Mediterrani. Aquesta iniciativa, que sorgeix de la societat civil, proposa a la ciutadania la signatura del manifest 'Que Catalunya sigui terra d'acollida', disponible online, que denuncia les polítiques migratòries i d'asil europees perquè vulneren els drets humans, el dret internacional i els compromisos pronunciats pels estats d'Europa. A dia d'avui ja l'han firmat més de 12.000 persones.


Els reptes principals de la campanya són un concert al Palau Sant Jordi l'11 de febrer amb la participació de la Fura dels Baus i Canet Rock i una multitudinària manifestació el 18 de febrer a la ciutat de Barcelona. Durant la setmana següent al 10 de desembre i sota el lema 'La Setmana d'Acció pel Dret a Migrar' també es faran activitats de sensibilització arreu de Catalunya.


Per a difondre la campanya s'ha realitzat un espot promocional que compta amb el missatge 'jo, vull que vinguin' de personatges tan coneguts com els actors Julio Manrique i Clara Segura, els joves protagonistes de la sèrie 'Merlí', Joan Dausà, els músics del grup Manel o els periodistes Andreu Buenafuente i Jordi Basté, entre d'altres. 'Vull venir' és la resposta que han donat al mateix vídeo refugiats i refugiades dels camps.


Tot i que en aquesta mobilització hi treballen des de fa mesos 300 persones, la iniciativa va sorgir d'un grup de voluntaris catalans que van treballar als camps informals del nord de Grècia fins que van ser desallotjats. Entre aquests hi figura el grup Txarango, que va organitzar diverses accions al camp d'Idomeni.


A l'acte d'ahir, les entitats van exigir a la Generalitat a fer realitat el compromís d'acollir 4.500 persones tot reclamant millores en la situació de les persones immigrades a Catalunya. Les demandes feien referència als centres d'internaments d'estrangers (CIES), a l'exclusió sanitària, als menors no acompanyats als carrers, o a les batudes policials contra determinats perfils. Per finalitzar la presentació de la campanya els sotasignats van cridar 'Volem acollir' acompanyat d'un llarg i vibrant aplaudiment.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 228
L'educació en el lleure és pionera en la innovació pedagògica....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC