Centenars de persones es concentren per reclamar més lideratge de les dones a l'Església

Centenars de persones es concentren per reclamar més lideratge de les dones a l'Església

La convocatòria va ser impulsada pel col·lectiu de dones creients i feministes.

08.03.21

Temps de lectura: 3 minuts

Unes sis-centes persones s'han concentrat, aquest diumenge 7 de març al matí, davant la Catedral de Barcelona en resposta a la convocatòria impulsada pel col·lectiu de dones creients i feministes. L'objectiu ha estat reclamar dignitat, igualtat i reconeixement per a les veus de les dones a l’Església i les assistents estaven cridades a assitir a la manifestació amb la mascareta de color lila. 

Durant la concentració, es va desplegar una xarxa davant les escales de la Catedral (on es van penjar diversos missatges en relació amb la motivació de la concentració) i les manifestants es van tapar la boca amb un esparadrap mentre sonava el repic de tampors. Tot seguit, se la van destapar per cridar el lema de la convocatòria: "Alcem la veu!". Clara Mon, del grup de joves del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, i la teòloga Neus Forcano van llegir el manifest que se suma a les jornades internacionals del 8 de març. El text parla de l'Església com una “comunitat d’iguals”, amb un lideratge compartit entre homes i dones, on s’acompanya i no es jutja “la diversitat de famílies, d’identitats i d’orientacions sexuals”. 

Entre altres, l’acte ha comptat amb la participació del sector de dones de la GOAC, l'Església Protestant de Barcelona, l’Acció Catòlica Obrera, el grup promotor de la revista L'Agulla,  el grup de gènere de Cristianisme i Justícia, el Comitè de Solidaritat Oscar Romero, la Fundació Joan Maragall, el Secretariat diocesà de Pastoral Obrera de Barcelona, la comunitat de Ciutat Vella de la Companyia de Maria o la Joventut Obrera Cristiana Nacional de Catalunya i les Illes. A més, també hi havia Stephanie Lorenzo i Chantal Götz, directives del moviment internacional Voices of Faith, una plataforma que agrupa iniciatives d’arreu del món amb un objectiu compartit: que les veus de les dones a l’Església participin, liderin i s’escoltin en igualtat de condicions que les dels homes.

ETIQUETES

Fe Gènere

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: