EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
19/12/2019 18:00h
Cinc anys de Nadal diferent: Torna la Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària
Una oferta única de productes, serveis i activitats per "reflexionar sobre les decisions que podem prendre com a consumidores"
Imatge de la fira de consum responsable del 2018/ Ajuntament de Barcelona
Imatge de la fira de consum responsable del 2018/ Ajuntament de Barcelona

Arriba el Nadal i, amb ell, la gran pregunta. És possible fer consum responsable, apostant per l’economia social i solidària i de proximitat en una societat abocada a les compres? La cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària de Barcelona vol demostrar que sí amb una oferta única de productes, serveis i activitats.

 

Organitzada per la Direcció de Serveis d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta iniciativa convida a "reflexionar sobre les decisions que, com a consumidores, podem prendre per participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030" i (per a fer-ho) proposa pràctiques concretes de consum i hàbits quotidians que ajuden la ciutadania a mitigar l’emergència climàtica. Del 20 al 31 de desembre (exceptuant els dies de Nadal i Sant Esteve) i entre les 11.00 i les 20.30 hores, la plaça de Catalunya de Barcelona acollirà una seixantena de projectes, entitats i empreses compromeses amb la compra i el consum de manera sostenible i solidària durant tot l’any i que ofereixen un ampli ventall d’oferta d’artesania, alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, salut i cures, entre altres. El dia d’obertura, el divendres 20 de desembre, començarà a les 16.00 hores, i el dia de cloenda, el 31 de desembre, tancarà també a les 16.00 hores.

 

Tindrà, doncs, un especial protagonisme el consum responsable, els seus principis i les seves pràctiques, amb un estand de l’Espai Consum Responsable municipal (que programa, durant tot l’any, activitats en aquest sentit i també ofereix espai a entitats i organitzacions que hi treballen) i una programació específica a la carpa-escenari d’activitats de la fira. Hi ha programades un seguit d’activitats de reflexió i debat, actuacions musicals i de públic familiar, així com de sensibilització i promoció del consum responsable per a tota la ciutadania. Bona part d’aquestes activitats les programaran els projectes que participen en la fira, com a mostra del seu compromís i retorn social derivats d'aquesta participació. Es podran descobrir entitats i empreses que fan possible una economia social i solidària amb projectes viables i amb un alt retorn social i ambiental.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC