EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Abril de 2021
27/07/2020 14:26h
El CNJC presenta una guia per a treballar el suïcidi amb entitats juvenils
1 de cada 10 universitaris té pensaments suïcides durant el primer any de carrera
Cartell CNJC
Cartell CNJC

El suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya, per sobre dels accidents de trànsit. Un de cada deu estudiants universitaris té pensaments suïcides durant el primer any de carrera, segons un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. A Catalunya la major part es produeixen a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

El CNJC ha elaborat la guia de prevenció del suïcidi juvenil i d'acompanyament del dol: "Encarem el suïcidi juvenil!". Conjuntament amb APSAS (Asociació per a la Prevenció del Suïcidi i Atenció a Supervivents), la guia repassa les causes principals que poden portar una persona o adolescent a cometre un intent de suïcidi i explica com afrontar i prevenir aquesta situació des de les entitats. El document s'estructura en 2 blocs: el primer se centra en la sensibilització i la prevenció, sobretot posant el focus en la salut mental i emocional; el segon tracta l'acompanyament i el dol.

 

El proper 9 de setembre a les 19h el CNJC organitza la presentació de la guia -en directe per Youtube- adreçada a entitats juvenils. Després de la presentació del recurs, a càrrec de Glòria Iniesta, Isaura González i Anna Canet, hi haurà una taula rodona amb diversos experts i expertes en la temàtica.

 

A part de la presentació d’aquesta nova guia, es realitzarà un cicle de quatre trobades formatives per a entitats juvenils, coordinades conjuntament amb APSAS, que tindran lloc durant el mes de setembre de 2020.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC