EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

26 de Novembre de 2020
06/06/2016 14:13h
Comencen els preparatius de la Jamborinada, la gran trobada escolta
Pretén reunir més de 13.000 escoltes de 200 agrupaments d’arreu de Catalunya
Foto: Jamborinada
Foto: Jamborinada

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb la participació de les entitats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, inicia els preparatius del que serà la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya, la Jamborinada. Es preveu que més de 13.000 infants, joves i voluntaris comparteixin a la ciutat de Tàrrega un cap de setmana carregat d’activitats i dinàmiques per prendre consciència del gran repte que persegueix el moviment escolta: deixar el món millor de com l’han trobat.


La Jamborinada tindrà lloc el cap de setmana del 29 i 30 d’abril del 2017. Aquest format pretén imitar el de les trobades Jamboree, que se celebren arreu del món des del 1920, i reunir per tant els 200 agrupaments escolta federats a Catalunya. L’objectiu de la trobada és millorar la qualitat participativa d’aquestes associacions tant en el desenvolupament general com en el de l’activitat educativa diària, per això volen oferir activitats orientades a posar en pràctica diferents i innovadors models de participació. Per a fer-ho possible, les entitats han de realitzar la preinscripció online abans del proper 15 de juny.


La Jamborinada, que suposarà la culminació d'un projecte de participació iniciat el 2015, s’estructurarà amb diversos moments: benvinguda, fira d’entitats, activitats per branques, vetllada, gran acte central i dinar conjunt dels participants. Dins l’acció del projecte s’hi inclouen les fases de conclusió i sensibilització, en les quals pretenen recollir opinions, experiències participatives i elaborar un quadern de les pràctiques dutes a terme per explicar a la societat l’experiència viscuda.


Les tres associacions que s’agrupen dins la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) són Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Actualment les tres agrupacions es troben en un procés de construcció d’una nova associació única d’escoltisme i guiatge en català amb la voluntat d’apropar i fer més visible a la societat la seva proposta educativa, i que aquesta sigui un referent en l’educació dels infants i joves de Catalunya.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 235
En aquest número, diferents experts i expertes donaran resposta a com explicar l'act...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC