EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
05 de Juliol de 2020
28/02/2020 12:50h
Converses entre descendents de represaliats i repressors de guerres i dictadures
En el marc del cicle 'Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictadures'
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

“Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictadures”. Sota aquest títol, la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés - URL i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU presenten un cicle de dues sessions (aquest mes de març) per donar a conèixer iniciatives per a la cohesió social i experiències rellevants a nivell internacional i nacional que mostren la superació de ressentiments històrics i generacionals. 

 

La primera sessió (el 4 de març, sota el títol 'Memòria a 4 veus sobre la segona guerra mundial') serà una conversa acompanyada entre dues persones descendents de deportats francesos (resistència a l'ocupació militar Nazi a França) als camps d'extermini alemanys (en particular al Camp de Neuengamme, Hamburg, República Federal Alemanya) i dues persones descendents de militars alemanys pertanyents a l'organització militar Schutzstaffel (també conegudes com a "SS") del Règim Nazi alemany. La segona sessió (l'11 de març, sota el títol 'Audiències memorials: trencant el silenci sobre la guerra civil i la dictadura franquista') serà una altra conversa entre una persona descendent de represaliats del franquisme i una persona descendent de càrrecs influents del període dictatorial a Espanya. Ambdues seran a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i són públiques i gratuïtes. 

 

L'objectiu principal serà, doncs, oferir al públic assistent coneixements i referents testimonials reals que treballen per reparar el teixit social malmès per la guerra, la tortura, la voluntat d'extermini de població, les execucions extrajudicials, els judicis il·legals i sense garanties,  la deportació, l'exili i moltes altres modalitats d'abusos de drets humans que van executar-se durant la Guerra Civil espanyola, la dictadura franquista i/o la Segona Guerra Mundial. Seran dues jornades dedicades a posar en valor la capacitat de resiliència individual i col·lectiva de les persones i grups afectats directament o indirecta, així com iniciatives reals de superació de ressentiments històrics, primer, als esdeveniments succeïts abans i després de la Segona Guerra Mundial (en l'àmbit prioritàriament europeu), i segon, als esdeveniments de la Guerra Civil Espanyola, de la Dictadura Franquista que la va succeir (en l'àmbit prioritàriament espanyol). 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC