El CRAJ organitza una formació sobre diversitat religiosa a les associacions i col·lectius juvenils

El CRAJ organitza una formació sobre diversitat religiosa a les associacions i col·lectius juvenils

Serà el 2 de febrer (de 18.30 a 20.30h.), en format online.

25.01.21

Temps de lectura: 3 minuts

El dimarts 2 de febrer (de 18.30 a 20.30h.), el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) ha organitzat una càpsula formativa sobre la diversitat religiosa a les associacions i col·lectius juvenils, on es compartiran eines i bones pràctiques per gestionar aquesta pluralitat existent en la societat i en les entitats. També hi haurà espai per debatre i compartir situacions que s'hagin trobat les entitats i conèixer opcions d’abordatge a través de l’expertesa de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, que guiarà la formació. 

Aquesta es durà a terme de manera online i és gratuïta, però les places són limitades (cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa: La diversitat religiosa a les entitats juvenils). La idea és saber com actuen les entitats davant d’aquesta pluralitat o si les entitats i les activitats que realitzen són inclusives amb la diversitat religiosa, a més de com es pot abordar i gestionar aquesta pluralitat que es dona, ja sigui en les membres de l’entitat o en el grup de persones que atenen.  

En la formació, es tractaran continguts com:  

  • El fet religiós: conceptes i marc de reconeixement de la diversitat religiosa. Dret a la llibertat religiosa, laïcitat versus laïcisme i legislació. 
  • Mapa de la diversitat religiosa a Barcelona i model de gestió municipal de la llibertat religiosa. 
  • Gestió d’equips de treball plurals. 
  • Atenció a la ciutadania diversa a les entitats juvenils:
    •  Aspectes a millorar: bones i males pràctiques 
    • Casos pràctics i debat 
  • Presentació de materials de referència

Altres recursos d’interès sobre la temàtica són: 

ETIQUETES

Fe Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: