EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Maig de 2021
21/04/2020 12:51h
Demanda urgent per la regularització de persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària
Des de la campanya #RegularizaciónYa envien una carta al govern espanyol
campanya #RegularizaciónYa
campanya #RegularizaciónYa

La campanya #RegularizaciónYa, impulsada per col·lectius de persones migrants i organitzacions de drets humans, sol·licita al govern d'Espanya la regularització permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària.

 

La crisi del COVID-19 posa en evidència, una vegada més, que la població migrant i refugiada és qui més pateix els efectes de les polítiques d'ajustos i retallades en l'àmbit sanitari, social, laboral i econòmic i el consegüent agreujament de les seves condicions de vida. Una situació amb un impacte especial en les gairebé 600 mil persones que es troben en situació administrativa irregular.

 

Davant aquesta realitat, en la carta enviada al govern, se sol·licita la regularització àmplia i extraordinària de totes les persones migrants que viuen en territori espanyol, independentment dels requisits que imposa la Llei d'Estrangeria i la resolució favorable i immediata de totes les sol·licituds i expedients d'asil i refugi. Per a la consecució d'aquesta regularització extraordinària, apunten, el Govern ha d'assegurar procediments i mitjans administratius per a la tramitació i resolució d'aquests expedients.

 

A més, exigeixen prioritzar el dret a la vida familiar i l'interès superior del menor en tots els tràmits de regularització familiar, sense supeditar-se a cap requisit administratiu; l'alliberament immediat de totes les persones internes als CIE i CETI de Ceuta i Melilla, l'anul·lació de tots els expedients de deportació i agilitació dels laisse-passez i, finalment, el tancament definitiu i permanent d'aquests centres.

 

També reclamen sancions efectives i eliminació de tota mena d'acció policial i de seguretat discriminatòria, basada en la identificació per perfil ètnic i , per a la infància/joventut migrant sense referents adults en l'Estat espanyol, el manteniment econòmic i suport soci-educatiu en la transició cap a l'autonomia en la vida adulta, una vegada complerta la majoria d'edat i l'adjudicació retroactiva de la residència amb treball des de la data inicial de la declaració de desemparament en cas de no haver-se regularitzat en complir els 18 anys.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC