EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Març de 2021
11/02/2021 12:40h
Dia de la Dona i la Nena en la Ciència: recomanacions literàries per a infants i adolescents
La docent de lleure de la Fundació Pere Tarrés, Maria Elias, presenta tres llibres per a inspirar.
Foto: Maria Elias, al programa 'Parlem-ne' del canal Vallès Visió.
Foto: Maria Elias, al programa 'Parlem-ne' del canal Vallès Visió.

Amb motiu del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència -que les Nacions Unides van establir l'11 de febrer amb l'objectiu d'afavorir la presència i la vocació de la dona i la nena en aquests àmbits per assolir, també, la igualtat de gènere- la docent de lleure de la Fundació Pere Tarrés, Maria Elias, ha aparegut al programa 'Parlem-ne' del canal Vallès Visió per recomanar tres lectures interessants per a infants i adolescents. Es tracta, a més, de recomanacions literàries amb enfocaments diferents i en idiomes diferents. 

  • 'Yo, Jane', de Patrick McDonnell. Explica la història de la Jane Goodall, considerada la major experta en ximpanzés pels seus estudis sobre les interaccions socials i familiars dels ximpanzés salvatges al Parc Nacional de Gombe Stream a Tanzània. El llibre se centra en la seva infància a Anglaterra i explica com, de ben petita, ja era una apassionada dels animals que tenia el somni d'anar a l'Àfrica per a estudiar-los en el seu hàbitat natural. "Val molt la pena per a inspirar", explica la Maria Elias. 
  • 'Pioneres', de Maria Mercè Roca i amb il·lustracions d'Anna Grimal. Aquest llibre no parla específicament de dones científiques, sinó que relata les històries de dones catalanes pioneres en els seus camps. Amb motiu del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, la Maria Elias destaca els capítols de l'oceanògrafa Josefina Castellví; la Dolors Aleu, que va ser la primera dona llicenciada en medicina de l'estat espanyol i l'Anna Veiga, biòloga experta en reproducció assistida. 
  • Girls Think of Everything, de Catherine Thimmesh i amb il·lustracions de Melissa Sweet. Segons Ellias, aquest llibre en anglès és per noies i nois d'edat més avançada i parla d'inventores que, al llarg de la història, han patentat propostes que ens han ajudat a fer-nos la vida més fàcil. A més, a la part final, parla específicament de nenes i adolescents inventores i anima a les lectores a convertir-se en una.
COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC