#DiaDelsDretsHumans: Tres dinàmiques per tractar el canvi climàtic

#DiaDelsDretsHumans: Tres dinàmiques per tractar el canvi climàtic

Una enquesta d’Amnistia Internacional publicada pel Dia Internacional dels Drets Humans mostra que el canvi climàtic és el problema que més preocupa al jovent

10.12.19

Temps de lectura: 3 minuts

Aquest 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans i –des d'Estris.cat- centrem l'atenció en la contribució del jovent que intenta forjar un millor futur per a la societat. Amb motiu d'aquesta commemoració, Amnistia Internacional ha fet pública una enquesta realitzada a 10.000 joves de 22 països, segons la qual el canvi climàtic és el problema que més els preocupa. Per això, us proposem tres dinàmiques per apoderar infants i joves per tal que coneguin i exigeixin els seus drets pel que fa a aquesta matèria.

1) Gimcana de l'aigua: Es tracta d'una activitat per a grups d'educació Primària i ESO. Els nois i noies comprovaran quants litres d'aigua poden estalviar amb les petites accions que facin a casa. L'activitat consisteix a formar tres/quatre grups que representaran diferents famílies, que consumeixen molta més aigua de la necessària. Si resolen adequadament 10 proves i preguntes relacionades amb la despesa d'aigua obtindran ‘targetes d'estalvi’ que els permetran assolir l'objectiu. Al final del joc, caldrà sumar les targetes d'estalvi i restar-les dels litres per persona i dia amb què comencen la partida, per veure fins on han arribat a estalviar.

2) Taller de reciclatge: Activitat per a grups de totes les edats que es desenvolupa simulant una situació en què hi ha barrejats tota una sèrie de residus i els contenidors que trobem al carrer. Es tracta de què els participants relacionin la brossa amb el contenidor on ha d'anar.

3) Aprèn en Paratges Naturals: Es tracta d'un joc dinàmic (també per a totes les edats) on els participants coneixeran el medi que els envolta mitjançant preguntes que respondran per equips sobre flora, fauna, geologia, meteorologia, etc. 

ETIQUETES

Medi ambient Drets humans

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: