La Direcció General de Joventut organitza cinc debats sobre què implica  ser jove en temps de Covid

La Direcció General de Joventut organitza cinc debats sobre què implica ser jove en temps de Covid

Les persones joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, tant per les restriccions com pels efectes emocionals i socioeconòmics.

18.02.21

Temps de lectura: 3 minuts

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya organitza un procés obert de debat i propostes sota el títol 'Ser Jove en Temps de Covid', tenint en compte que "les persones joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia de la Covid-19, tant per les restriccions imposades al conjunt de la població com pels efectes emocionals i socioeconòmics derivats de la crisi". 

"Moltes persones joves senten que no se’ls ha tingut prou en compte, ni tampoc a les seves diferents realitats i necessitats, en la gestió de la pandèmia. Han vist com socialment se’ls ha criminalitzat i culpabilitzat als mitjans de comunicació i no s’ha reconegut el paper de suport comunitari que molts d’ells han tingut durant aquests temps. A la vegada, han vist limitat l’accés a l’educació, a l’oci i la cultura, al treball, a les relacions socials, etc. i no han disposat d’espais, més enllà dels serveis locals de joventut, on traslladar les seves vivències, neguits i propostes per a la gestió de la pandèmia", apunten els organitzadors de l'esdeveniment que, conscients de tot això, volen oferir un espai virtual perquè les persones joves puguin expressar les seves necessitats i reivindicacions de forma directa. 

L’espai està dissenyat per recollir "d’una manera oberta, amable i dinàmica" les opinions i les propostes de les persones joves per tal d'escoltar de primera mà la seva veu i treballar per incorporar la seva mirada en la gestió de la pandèmia. Hi haurà cinc espais de debat, per joves de diferents edats, per tractar les temàtiques següents:  

1. Trobar-se. Quan i com quedem? (23 de febrer de 18h a 20h) En aquest espai, les persones joves podran parlar de com han estat les seves relacions socials, com les han viscut i quines alternatives han trobat.  

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. (25 de febrer de 18h a 20h) Els i les joves podran parlar de com ha afectat la pandèmia en la seva sexualitat, tant en la seva expressió com en la seva identificació sexual.  

3. Sense nit. Sortir, la festa i l’oci, part de la nostra identitat. (2 de març de 18h a 20h) Com s’han sentit els i les joves, com els ha afectat que no hi hagi hagut oci nocturn (discoteques, festes majors, bars, etc.), i com hi han fet front. 

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. (4 de març de 18h a 20h) En aquest espai es parlarà de com la pandèmia, i la incertesa que ha comportat , ha afectat al benestar psicològic de les persones joves i les conseqüències en la seva salut mental.  

5. Podem fer plans? Projectes de vida i pandèmia. (9 de març de 18h a 20h) Espai pensat per tractar com la pandèmia ha afectat les persones joves en els plans de futur que tenien. S’han estroncat projectes acadèmics, laborals, d’emancipació? Quines alternatives han trobat? Com es podia i es pot fer perquè els projectes no es perdin?

ETIQUETES

Joves Covid-19

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: