EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

03 de Març de 2021
18/02/2021 03:09h
La Direcció General de Joventut organitza cinc debats sobre què implica "ser jove en temps de Covid"
Les persones joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, tant per les restriccions com pels efectes emocionals i socioeconòmics.
Els debats seran del 23 de febrer al 9 de març.
Els debats seran del 23 de febrer al 9 de març.

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya organitza un procés obert de debat i propostes sota el títol 'Ser Jove en Temps de Covid', tenint en compte que "les persones joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia de la Covid-19, tant per les restriccions imposades al conjunt de la població com pels efectes emocionals i socioeconòmics derivats de la crisi".

 

"Moltes persones joves senten que no se’ls ha tingut prou en compte, ni tampoc a les seves diferents realitats i necessitats, en la gestió de la pandèmia. Han vist com socialment se’ls ha criminalitzat i culpabilitzat als mitjans de comunicació i no s’ha reconegut el paper de suport comunitari que molts d’ells han tingut durant aquests temps. A la vegada, han vist limitat l’accés a l’educació, a l’oci i la cultura, al treball, a les relacions socials, etc. i no han disposat d’espais, més enllà dels serveis locals de joventut, on traslladar les seves vivències, neguits i propostes per a la gestió de la pandèmia", apunten els organitzadors de l'esdeveniment que, conscients de tot això, volen oferir un espai virtual perquè les persones joves puguin expressar les seves necessitats i reivindicacions de forma directa.

 

L’espai està dissenyat per recollir "d’una manera oberta, amable i dinàmica" les opinions i les propostes de les persones joves per tal d'escoltar de primera mà la seva veu i treballar per incorporar la seva mirada en la gestió de la pandèmia. Hi haurà cinc espais de debat, per joves de diferents edats, per tractar les temàtiques següents: 

 

1. Trobar-se. Quan i com quedem? (23 de febrer de 18h a 20h) En aquest espai, les persones joves podran parlar de com han estat les seves relacions socials, com les han viscut i quines alternatives han trobat. 

 

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. (25 de febrer de 18h a 20h) Els i les joves podran parlar de com ha afectat la pandèmia en la seva sexualitat, tant en la seva expressió com en la seva identificació sexual. 

 

3. Sense nit. Sortir, la festa i l’oci, part de la nostra identitat. (2 de març de 18h a 20h) Com s’han sentit els i les joves, com els ha afectat que no hi hagi hagut oci nocturn (discoteques, festes majors, bars, etc.), i com hi han fet front.

 

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. (4 de març de 18h a 20h) En aquest espai es parlarà de com la pandèmia, i la incertesa que ha comportat , ha afectat al benestar psicològic de les persones joves i les conseqüències en la seva salut mental. 

 

5. Podem fer plans? Projectes de vida i pandèmia. (9 de març de 18h a 20h) Espai pensat per tractar com la pandèmia ha afectat les persones joves en els plans de futur que tenien. S’han estroncat projectes acadèmics, laborals, d’emancipació? Quines alternatives han trobat? Com es podia i es pot fer perquè els projectes no es perdin?

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC